Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Herediter Multipl Ekzositoza Bagli Gelisen Dusuk Ayak
2023
Dergi:  
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu olgu sunumunda, herediter multipl ekzostoz (HME) tanılı 9 yaşında erkek hastanın osteokondrom basısına bağlı düşük ayak gelişimi anlatılmaktadır. Fizik muayenede sol diz etrafında kemik genişlemeleri palpe edildi. Sol diz ve ayak bileği eklem hareket açıklığında, ayak bileği ve parmak dorsifleksiyonu kas gücünde azalma saptandı. Elektrodiagnostik incelemede, peroneal sinir innerve kaslarda kronik denervasyon bulundu. Radyolojik değerlendirmede fibula başı ve femur distalinde osteokondromalar mevcuttu. Hastaya daha önce 2 kez fibula başı etrafına cerrahi dekompresyon ve rezeksiyon uygulanmıştı. Rehabilitasyon programı sonrasında hastada yürüme hızı, adım uzunluğunda artış ve günlük yaşam aktivitelerinde iyileşme saptandı. Osteokondromalar kronik bası sonucunda nadirde olsa nöropatilere neden olabilmektedir. Bası sonrası gelişen nöropatilerde osteokondrom gibi bir lezyon varlığında erken dekompresyon yapılması ve erken rehabilitasyon gereklidir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 163
Atıf : 10
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini