User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 5
 Downloands 2
Kırk Yaş Altı Mide, Kolorektal ve Pankreas Kanseri Nedeniyle Ameliyat Edilen Hastaların Değerlendirilmesi
2016
Journal:  
Sakarya Tıp Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Çalışmamızda malign gastrointestinal sistem tümörlerinin genç erişkinlerde daha ileri evrelerde tanı aldığına ve daha agresif seyirli olduğuna vurgu yaparak erken tanının önemine dikkat çekmek, genç erişkinlerde de malign gastrointestinal sistem tümörü tanısının akılda tutulması gerektiğinin belirtilmesi amaçlanmıştır. Bu amaç ışığında klinik deneyimlerimiz paylaşılmıştır.  Materyal ve Metod: Merkezimizde 2012-2016 yılları arasında ameliyat edilen 40 yaş altı mide, kolorektal ve pankreas kanserli 30 hasta çalışmaya dahil edildi. Hastaların verileri retrospektif olarak dosya kayıtlarından elde edildi. Hastaların tanıları, demografik özellikleri, ailesel kanser öyküleri, yapılan cerrahi ve cerrahi dışı tedavileri, patolojik evrelendirmeleri kayıt edildi. Ayrıca hastaların takip ve survival süreleri kayıt edildi. Bulgular: Kadın erkek oranı 0.57 idi. Ortalama yaş, mide kanseri, kolorektal kanser ve pankreas kanserinde sırasıyla 34± 4.5, 33.7± 4, 30.6± 3.7 idi. Hastalarda en sık görülen bulgular sırasıyla kilo kaybı, karın ağrısı, kabızlık ve rektal kanamaydı. Mide kanseri 13 (% 43), kolorektal kanser 14 (%46), pankreas kanseri 3 (%11) hastada görüldü. Ortalama takip süresi, mide kanseri, kolorektal kanser ve pankreas kanserinde sırasıyla 13.9±7.8, 21.9±15.2, 25.3± 19.7 aydı. Survival oranı, mide kanseri, kolorektal kanser ve pankreas kanserinde sırasıyla 38% 71%, 66% idi. Hastaların 16’sında lenf nodu tutulumu ve ileri evre (evre III- IV) hastalık tespit edildi.Hastaların 4’ü Evre 1, 9’u Evre 2, 10’u Evre 3, 7’si Evre 4 aşamasında tespit edildi.  Sonuç: Malign gastrointestinal sistem tümörler kırk yaş altı genç erişkinlerde de görülmektedir. Mide kanserleri ve kolorektal kanserler sık görülürken, pankreas kanserinin görülme oranı daha düşüktür. Mide kanserlerinde histolojik tip olarak en sık signet ring cell adenocarcinoma görülmektedir. En düşük survival oranı ise mide kanserlerinde görülmüştür.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Sakarya Tıp Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 951
Cite : 1.132
Sakarya Tıp Dergisi