Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 6
Parasal Aktarim Mekanizmasinda Konut Fiyatlarinin Rolu: Turkiye Ekonomisi Kanitlar
2021
Dergi:  
Yönetim ve Ekonomi
Yazar:  
Özet:

Merkez bankalarının politikalarını etkin bir şekilde yürütebilmeleri para politikasına ilişkin kararlarının reel ekonomik faaliyetlere yansımaları konusunda doğru değerlendirme yapmaları ile mümkün olmaktadır. Bu nedenle de uygulanan politikaların reel ekonomik faaliyetlere ve enflasyona etkilerinin incelenmesi önem arz etmektedir. Bu doğrultuda 2008 küresel finansal krizi tecrübesi para politikası, konut fiyatları ve reel ekonomik faaliyetler arasındaki ilişkinin diğer bir ifadeyle konut fiyatları aktarım kanalının önemini ortaya çıkarmıştır. Nitekim 2008 Küresel Finansal krizine giden süreçte konut sektöründe yaşanan gelişmelerin önemli bir etkisi bulunmaktadır. Bu çerçevede 2008 Küresel Finansal Krizinden sonra hem konut fiyatlarının para politikası uygulamalarındaki rolü hem de aktarım mekanizmasında konut fiyatlarının işlevi sorgulanmaya başlamıştır. Bu çalışmada, 2008 küresel finansal krizi tecrübesinden hareketle varlık fiyatları kanalının bir alt grubu olan konut fiyatları aktarım kanalının etkinliği Türkiye ekonomisi temelinde ampirik olarak analiz edilmiştir. Ampirik analiz yöntemi olarak VAR modeli tercih edilmiştir. Analiz 2010-2019 dönemini kapsamakta ve analizde aylık veri seti kullanılmaktadır. Analiz sonuçları para politikasının konut fiyatlarını etkilediği ancak konut fiyatlarının konut yatırımı, sanayi üretim endeksi ve enflasyon üzerinde istatistiki olarak anlamlı bir etkisinin olmadığını ortaya koymaktadır. İlgili sonuçlar, Türkiye ekonomisinde konut fiyatları aktarım kanalının etkin olmadığını göstermektedir. Anahtar Kelimeler: Para Politikası Aktarım Mekanizması, Konut Fiyatları, VAR Yöntemi JEL Sınıflandırması: E52

Anahtar Kelimeler:

The Role Of House Prices In Monetary Transmission Mechanism: Evidence From Turkish Economy
2021
Yazar:  
Özet:

It is possible for central banks to carry out their policies effectively by making the correct assessment of the reflection of their monetary policy decisions on real economic activities. For this reason, it is important to examine the effects of applied policies on real economic activities and inflation. Accordingly, the 2008 global financial crisis revealed the importance of the relationship between monetary policy, house prices, and real economic activity, in other words, the channel of transmission of house prices. As a matter of fact, developments in the housing industry have a significant impact on the process leading up to the 2008 Global financial crisis. In this context, after the 2008 Global financial crisis, both the role of house prices in monetary policy implementation and the function of house prices in the transmission mechanism has begun to be questioned. In this study, the effectiveness of the house prices transmission channel, a subgroup of the asset prices channel based on the experience of the 2008 Global financial crisis, was empirically analyzed based on the Turkish economy. The VAR model has been preferred as a method of empirical analysis. The analysis covers the period 2010-2019, and the monthly data set is used in the analysis. The results of the analysis show that monetary policy affects house prices, but house prices do not have a statistically significant effect on housing investment, industrial production index, and inflation. Related results show that the housing prices transmission channel is not active in the Turkish economy. Key Words: Monetary Transmission Mechanism, House Prices, VAR Model JEL Classification: E52

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Yönetim ve Ekonomi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.114
Atıf : 12.633
2023 Impact/Etki : 0.325
Yönetim ve Ekonomi