Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
 İndirme 4
Unexpected Increases In Rotifer Resting Egg Abundances During The Period Of Contamination Of Lake Orta
2016
Dergi:  
Journal of Limnology
Yazar:  
Özet:

Despite their ecological importance and rapid response to environmental changes, rotifers are rarely included in palaeolimnological studies. Here, we describe changes in abundance (ABD) and morphotype (MTs) diversity of rotifer resting eggs in the sediments of deep subalpine Lake Orta, Italy, covering a period prior to (pre-) 1926, during long-term ammonia and metal pollution from a rayon factory, and subsequent recovery of water quality. Following the pollution and bacterial oxidation of the ammonia, Lake Orta became the largest and deepest acid lake in Europe. Recovery of water quality followed both a ban on the discharge of industrial wastes, and a liming intervention in 1989 and 1990. We sectioned a sediment core collected from the deepest part of the lake (ORTA 07/2A) to provide a high  time resolution, given the ca. 3-4 y cm-1 of sediment accumulation. Rotifer resting egg (RRE) abundance and morphotypes were examined from the sediments and compared to limnological variables indicating the pollution. Rotifer resting egg abundance significantly increased with lake contamination (r=0.609 and -0.624 for copper and pH, respectively; P<0.001; n=27). A lake-water copper concentration threshold of ca. 40 µg L-1discriminated among pre-, during-, and post- pollution compositions of the rotifer morphotype assemblages. Diversity and morphotype richness increased during the recovery from copper pollution and with complete restoration from acidity, while abundance increased during pollution. The persistence of presumably viable Brachionus resting eggs and of hatched egg cases during the heavy pollution phase suggests that, unlike most other organisms, which were extirpated by the pollution of the lake, rotifers survived producing resting eggs, which secured future generations.

Anahtar Kelimeler:

0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Journal of Limnology

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 755
Atıf : 457
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini