Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 4
Cumhuriyet'in İlk Nüfus Sayımına Göre Çankırı'nın Demografik Yapısı
2023
Dergi:  
Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, 1927 nüfus sayımında elde edilen veriler ışığında Çankırı’nın demografik yapısını incelemektedir. Osmanlı Devleti tarafından farklı gerekçelerle nüfus sayımları yapılmışsa da Çankırı nüfusu hakkındaki ayrıntılı bilgiler ilk olarak 1927 tarihli nüfus sayımından elde edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk genel nüfus sayımı olan bu sayımda Çankırı halkı cinsiyete göre kadın ve erkek, medeni hal durumuna göre bekar, evli, dul, boş, meçhul ve yaş aralığına göre 10 farklı grup halinde kaydedilmiştir. Ayrıca anadiline göre 15 farklı lisanda, tabiiyetine göre ise 19 ve mahalli tevellüt durumuna göre 24 ülkeye, mesleğe göre 9 ve maluliyet durumuna göre 7 kategoride tasnif edilmiştir. Nüfus sayımında vilayetin okuryazarlık durumu, yüzölçümü, nüfus yoğunluğu, yerleşim yerleri sayısı da belirtilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

According To The Republic's First Number Of Numbers, The Demographic Making Of Chankiri
2023
Yazar:  
Özet:

This article examines the demographic structure of Chankırı in light of the data obtained in the 1927 population census. Although the Ottoman State made the population counting for different reasons, detailed information about the Chankri population was first obtained from the population counting of 1927. This number, which is the first general population of the Republic of Turkey, is registered in 10 different groups according to gender, women and men, single, married, widow, empty and age range according to civil status. It is also classified in 15 different classes according to the native, 19 according to its nature and 24 countries according to the state of occupation, 9 according to the profession and 7 according to the state of occupation. In the population count, the province’s literary status, percentage, population intensity, and the number of settlements are also stated.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi

Alan :   Filoloji; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 375
Atıf : 860
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini