Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 15
Özel Öğretim Kurumlarının -dershanelerin- Kentteki Yer Seçimi: Trabzon Kenti Örneği
2018
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Ülkemiz mevzuatında, özel öğretim kurumlarının kuruluşu ve işletimini esas alan kanun ve yönetmeliklerin yanı sıra, ağırlıklı olarak kurumlarının mekânsal birimleri ve kurumlarda kullanılacak araç gereçlerin standartlarını belirleyen yönergeler bulunmaktadır. Dershanelerin kentsel düzlemde konumu, hareketliliği, yer seçimi, kentsel işlevlerle ilişkisi ve entegrasyonuna ilişkin standartlara ve/veya araştırmalara pek rastlanmamaktadır. Bu çalışma ile özel öğretim kurumların kentteki yerseçim kriterlerine ilişkin fiili durum, Trabzon kenti örneği üzerinden aktarılmış olup benzer durumun diğer kentlerdeki varlığı, sorunları farklılaşsa bile dikkat edilmesi gereken hususlar ve değerlendirmeler kapsamında literatüre ve mevzuata katkı sunması amaçlanmıştır. Sonuçta, eğitim-öğretim sistemi içerinde bu kurumlar var olmaya devam edecekse ya da daha büyük bir problem olarak özel eğitim kurumuna dönüşme süreci yaşanacaksa; kent merkezinde konumlanan dershanelerin dönüşümü mekânsal olarak duyarlılıkla irdelenmek durumundadır.

Anahtar Kelimeler:

Private Educational Institutions -classes - Place Choice In The City: Trabzon City Example
2018
Yazar:  
Özet:

In our country’s legislation, there are laws and regulations based on the organization and operation of private educational institutions, as well as guidelines that determine the standards of the vehicle tools to be used in the local units of their institutions and institutions. There are not many standards and/or research on the location, mobility, location selection, relationship and integration of the workshops on the urban level. This study and the actual status of the private educational institutions regarding the landscape criteria in the city, is transmitted through the example of the city of Trabzon and the presence of similar situation in other cities, the problems are different, and it is intended to contribute to literature and legislation in the context of aspects and assessments to be taken into account. After all, if these institutions will continue to exist within the educational system or if the process of transformation into a private educational institution as a bigger problem will occur, the transformation of the classrooms located in the city centre must be carried out with spatial sensitivity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.852
Atıf : 20.003
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal