Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
 İndirme 4
Bîrûnî’nin Ötekini Anlamada Özgün Yöntemi: Havas ve Avam Ayrımı
2019
Dergi:  
İlahiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, birbirinden farklı dini toplulukların iddialarını anlama çabasında olan, onlarla sağlıklı diyalog kurma örneği olarak Bîrûnî’nin Tahkîk mâ li’l-Hind adlı eserindeki avam ve havas ayrımı şeklindeki metodu incelenecektir. Bîrûnî’nin ötekini anlamadaki özgün yöntemi olarak nitelendirdiğimiz avam-havas ayrımına gitme nedenlerini örnekler üzerinde tartışacağız. Bu çalışma sona erdiğinde, bu metodun objektifliğinin, avantaj ve dezavantajlarının neler olduğu sorusuna cevap bulmayı amaçlıyoruz. Bu soruyu felsefî analiz ve güncel karşılaştırmalarla zenginleştirerek metodolojik açıdan tartışacağız. Dışarıya kapalı toplumlarla iletişim kurulabilmesinde bu metodun işlevselliğini göstermiş olacağız.

Anahtar Kelimeler:

Bîrûnî’nin Otekini Anlamada Ozgun Yontemi: Havas ve Avam Ayrimi
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the method in the form of the avam and air distinction in the work of Tahkîk mâ li'l-Hind will be studied as an example of a healthy dialogue with them, which is trying to understand the claims of different religious communities. We will discuss the reasons for going to the avam-havas distinction that we describe as the original method of understanding the rest of the Qur’an. When this study is completed, we aim to find answers to the question of what the objectivity, advantages and disadvantages of this method are. We will discuss this question from a methodological point of view by enriching it with philosophical analysis and current comparisons. We will be able to demonstrate the functionality of this method when communicating with closed communities.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












İlahiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 384
Atıf : 414
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini