Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 62
 İndirme 41
Teog Sınavının Öğretmenler Üzerinde Yarattığı Performans Algısının İncelenmesi: Kütahya Örneği
2019
Dergi:  
Anadolu Journal of Educational Sciences International
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma TEOG sınav sisteminin yürürlükte olduğu dönem boyunca yürütülen öğretmen performans değerlendirme sisteminin öğretmenler üzerindeki etkisini araştırmaktadır. Nitel araştırma yöntemleri kullanılarak yapılan bu durum çalışmasının katılımcılarını 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Kütahya Merkez’de kadrolu statüde görev yapan 6 öğretmen oluşmaktadır. Durum çalışması şeklinde desenlenmiş bu çalışmada öğretmenlerin görüşleri, yarı yapılandırılmış soruların sorulduğu görüşme yoluyla alınmıştır. Çalışmanın verileri nitel araştırma veri analizi yöntemlerinden betimsel analiz ile yapılmıştır. Araştırmanın sonuçları TEOG süresinde yürütülen performans değerlendirme sisteminin öğretmenlere baskı olarak yansıdığını göstermekte iken, çalışmanın öğretmenler arasındaki ilişkiyi nasıl etkilediği ile ilgili sonuçları daha karmaşıktır. Öğretmenler bu konu ile ilgili hem olumlu hem olumsuz görüş bildirmişlerdir. Çalışmaya katılan öğretmenlerden bir bölümü bu sürecin öğretmenler arasındaki dayanışmayı güçlendirdiğini ifade ederken, bir kısmı negatif bir rekabet ortamının oluşmasına sebebiyet verdiğini belirtmektedirler. Son olarak öğretmenler performans değerlendirme sisteminin olması gerektiğini savunmakta fakat performans değerlendirme sisteminin sınırlarını çizememektedirler.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Performance Evaluation System On Teachers During Teog Exam Period: Kutahya Case
2019
Yazar:  
Özet:

TEOG Exam was administered between 2014 and 2017 to “choose” students for “prestigious” high schools in Turkey. During this exam period not only students but also teachers had “success percentages”. This situation in a way acted like a teacher performance evaluation system.  The current study reports on the impacts of teacher performance evaluation system that took place during TEOG exam period on teachers. The participants of this case study that was conducted with the use of qualitative research methods consisted of six full-time teachers that worked in Kütahya in 2017-2018 Academic Year. The opinions of the teachers were collected through face-to-face interviews and the teachers were questioned via semi-structured interview questions. The questions were about three main categories. First, teachers were asked about how the system worked. Secondly, they were asked to present their ideas about the effects of this system on the relationships among teachers. Finally, teachers were asked to talk about “ideal” teacher performance evaluation system. The data of the study were analyzed descriptively depending on the qualitative research method procedures. After the analyses of the transcripts, several codes were created and the data were categorized according to these codes. The results of the study showed that the teacher performance evaluation system created pressure on teachers. They expressed that both the administrators and the parents could question their teaching methods. The results regarding the effects of the system on the relationships among teachers were more complex. The teachers presented both positive and negative opinions with regard to the topic. While some students expressed that they started to collaborate with their colleagues, some presented that it created rivalry among teachers. Finally, the teachers stated that teacher performance evaluation system should exist. However, they failed to give details of the ideal performance evaluation system.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Anadolu Journal of Educational Sciences International

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 301
Atıf : 2.049
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini