Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Strategy for the promotion of rational drug use in Youth and Adult Education
2020
Dergi:  
Revista Família, Ciclos de Vida e Saúde no Contexto Social
Yazar:  
Özet:

Abstract This study aimed to describe health education actions and analyze the pharmacotherapeutic profile of students from youth and adult education. This is a study that analyzes the contributions of educative health actions focused on a class Cycle I, consisting of 24 students, aged 21 to 62 years, enrolled in an educational public institution in the city of João Pessoa, Paraíba, Brazil. In characterizing the pharmacological profile, five drug interactions were identified among the drugs used by them, especially those with no prescription, indicating the occurrence of self-medication. The classes of drugs most used by the group were: anti-hypertensive, benzodiazepines, analgesics, non-steroidal anti-inflammatory drugs and proton pump inhibitors. The activities performed in health education actions were centralized on self-care, focusing the impact on the quality of life of these students.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Revista Família, Ciclos de Vida e Saúde no Contexto Social

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 398
Atıf : 1
Revista Família, Ciclos de Vida e Saúde no Contexto Social