Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 32
 İndirme 8
ENDÜLÜSLÜ GAZÂL VE ŞİİRLERİ
2019
Dergi:  
Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Arap edebiyatında, Endülüs’e ait manzum ve mensur eserler, önemli bir yekûnu oluşturmaktadır. Orada çok sayıda önemli şair ve yazar yetişmiştir. Özellikle Endülüs’ün emirlik döneminde, ilim ve edebiyat alanında pek çok değerli kişi ortaya çıkmıştır. Bazı şiir eleştirmenleri tarafından Endülüs’te bütün zamanların en büyük şairi olarak görülen ve Gazâl adıyla tanınan Yahyâ b. el-Hakem de söz konusu dönemin şairlerinden biridir. Nitekim onun derlenen divanında bulunan manzumeler, Arap ve Endülüs şiirine onun yenilikler getiren bir şair olduğunu göstermektedir. Gazâl, büyük bir şair olmanın dışında, elçilik görevini başarılı bir şekilde yerine getiren bir diplomat kimliğiyle de tanınmaktadır. Çalışmamızda, bu önemli şairin siyasi ve edebi hayatına yer verilmiştir. Onun edebi kişiliği, fiziksel ve ahlaki özellikleri üzerinde durulmuştur. Ona ait şiirler incelenmiş ve divanı tanıtılmaya çalışılmıştır. Bunun dışında, söz konusu şiirler içerik açısından da bir tasnife tabi tutulmuş ve onlara gazeller, hicivler, methiyeler, fahriyeler, zühdiyyeler, hikemi manzumeler ve hamriyyeler gibi başlıklar altında yer verilmiştir. Son olarak, adı geçen manzumeler, üslup açısından da ele alınıp değerlendirilmeye çalışılmıştır.  

Anahtar Kelimeler:

The Indulus Gazal and the Shirls
2019
Yazar:  
Özet:

In Arabic literature, the manuscripts of Andalus and the members of the works form an important edition. There were many important poets and writers. Especially during the Emirate of Endulus, many valuable people appeared in the field of science and literature. Yahya b. al-Hakem, known as the greatest poet of all time in Endulus by some poet critic, is also one of the poets of this time. In fact, the manuscripts in his edited divine show that he is a poet who brings his novelty to the Arabic and Endulus poems. Gazal is also recognized as a diplomat who, in addition to being a great poet, successfully performed his mission as ambassador. In our work, this important poet’s political and literary life was put in place. His literary personality is focused on his physical and moral characteristics. His poems were studied and the divine was tried to be presented. In addition, these poems are subject to a tasnife in terms of content, and they are placed under titles such as gazels, hicivles, methias, fahrias, zühdias, hikmi manzumes and hamrias. Finally, the name of the manuscripts was also tried to be addressed and evaluated from the point of view.

Anahtar Kelimeler:

Andalusian Ghazâl and His Poetries
2019
Yazar:  
Özet:

In Arabic literature, verse and prose works of Andalusia constitute an important sum. There were grew many important poets and prose writers. Especially, during the emirate of Andalusia, many valuable people emerged in the field of science and literature. Yahyâ b. al-Hakam known as Ghazâl was also one of the poet of this time who is regarded by some poetry critics as the greatest poet of all times in Andalusia. As a matter of fact, poems in his compiled divan are an indication that he is a poet who brings innovations to Arabic and Andalusian poetry. In addition to being a great poet, Ghazal is also known for his identity as a diplomat who successfully fulfills his mission as an ambassador. In our study, the political and literary life of this important poet is given. His literary personality, physical and moral characteristics are emphasized. His poems were examined and his divan was tried to be introduced. In addition, these poems are subject to a classification in terms of content and they are given under the titles such as lyrics, satires, eulogies, boasting poems, asceticism poems, gnomic poems and wine poems. Finally, the poems which are mentioned in this study have been tried to be evaluated in terms of style.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 673
Atıf : 1.056
Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi