Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 20
Bireysel Kültür Pazarlama Etiği İlişkisi: Sağlık Yönetimi Öğrencileri Üzerinde Bir Uygulama
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Toplumların ve kişilerin yaşamında etik ve etik değerlerin varlığı, önemi ve gerekliliği tartışılmaz bir gerçektir. İnsanların eylemlerini konu alan ve ahlak bilimi olarak ele alınan etik kavramı son yıllarda büyük ve saygın kişi ya da firmaların yaptıkları yolsuzluk ve vurgunların artması sebebiyle pazarlama alanında gittikçe daha fazla önem kazanmaktadır. Araştırmanın temel amacı, bireysel kültür ile pazarlama etiği arasındaki ilişkinin tespit edilmesidir. Belirlenen amaç doğrultusunda, Ankara Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü lisans öğrencilerinin bireysel kültüre yönelik düşünceleri (uzun vadeli düşünme, bireyselci-toplumsalcı olmak, belirsizlikten kaçınma durumu, erillik/dişilik özellikleri gösterme, güç seviyesine sahip olma boyutları dâhil) belirlenmeye çalışılmıştır. Yapılan araştırmada pazarlama etiği ile pazarlama etiği alt boyutları (yönlendiricilik, hümanizm/anti hümanizm ve saldırganlık / barışçıllık boyutları dâhil) arasında anlamlı bir ilişki olup olmadığı da ortaya konması amaçlanmıştır. Araştırmanın problem cümlesi “Ankara Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümünde okuyan öğrencilerin sahip olduğu bireysel kültürün pazarlama etiği ile ilgili düşünceleri arasında ilişki var mıdır?” şeklinde belirlenmiştir. Araştırmada verilerin elde edilmesi amacı ile anket yöntemine başvurulmuştur. Anket 3 bölüm ve 44 sorudan oluşmaktadır. Anket soruları yüz yüze anket tekniğinden yararlanılarak katılımcılara ulaştırılmıştır. Çalışmada 198 üniversite öğrencisinin bireysel kültür ve pazarlama etiğine yönelik görüşleri ortaya konmuştur. Araştırmanın sonucunda bireysel kültür ile pazarlama etik algısı ve alt boyutlar arasında anlamlı düzeyde pozitif bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır. Söz konusu ilişkinin hümanizm-anti hümanizm ve yönlendiricilik alt boyutunda çok zayıf şiddetli, pazarlama etik algısı ve saldırganlık / barışçıllık alt boyutunda ise zayıf şiddetli olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Individual Culture Marketing Ethics Relationship: An Application On Health Management Students
2020
Yazar:  
Özet:

The existence, importance and necessity of ethical and ethical values in the lives of societies and individuals is an uncommon fact. The concept of ethics, which is the subject of people’s actions and is considered as a moral science, has become increasingly important in the field of marketing in recent years due to the increased corruption and emphasis made by large and respected individuals or companies. The main purpose of the research is to identify the relationship between individual culture and marketing ethics. In accordance with the objective, the Department of Health Management of the University of Ankara has been attempted to determine the thoughts of the bachelor’s students towards the individual culture (including long-term thinking, being individual-socialist, the state of avoidance of uncertainty, showing the characteristics of erility/dentality, the dimensions of possessing the level of power). The research was aimed at determining whether there is a meaningful relationship between marketing ethics and the subdimensions of marketing ethics (including orientation, humanism/anti-humanism and the dimensions of aggression/peace). The problem phrase of the study is "Is there a relationship between the thoughts of the students studying at the Department of Health Management at the University of Ankara about the marketing ethics of the individual culture that they have?" It is defined in form. The research method was used for the purpose of obtaining data. The survey consists of 3 sections and 44 questions. The survey questions were submitted to the participants using the face-to-face survey technique. The study revealed the views of 198 university students on individual culture and marketing ethics. The research finds that there is a significantly positive relationship between individual culture and marketing ethical perception and subdimensions. It has been revealed that the relationship is very weak in the subdimensions of humanism-anti-humanism and orientation, while the marketing ethical perception and the subdimensions of aggression / peacefulness are very weak.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.500
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini