Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 4
XVII. Yüzyıl Ortalarına Doğru İvraca Kazası (1642 Tarihli Avarız Defterine Göre) / Ivraca Township Towards the Midst of XVIIth Century (According to the Avariz Register of 1642)
2015
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Özet: İvraca, Kuzeybatı Bulgaristan’da stratejik olarak önemli bir noktada kurulmuştur. Yıldırım Bayezid döneminde Osmanlı hâkimiyeti altına giren şehir, Niğbolu Sancağı’na tabi bir kaza olarak teşkil edilmiştir. 1642 yılında İvraca Kazası 10 mahalle ve kazaya tabi 56 köyden meydana gelmiştir. Nüfusun büyük çoğunluğu gayrimüslimlerden oluşmuştur. Bu incelemede 1642 tarihli avarız defterinde yer alan bilgilere göre İvraca Kazası’nın nüfus yapısı ile askerî ve dinî görevlileri hakkında bilgiler verilmiştir. Ayrıca kazaya tabi derbend, voynuk ve madenci köyleri üzerinde durulmuştur. Anahtar Kelimeler: İvraca Kazası, Avarız, Avarız Defteri, XVII. Yüzyıl Ivraca Township Towards the Midst of XVIIth Century (According to the Avariz Register of 1642) Abstract: Ivraca was founded as a strategically important spot in North West Bulgaria. City, which came under Ottoman domination in Bayezid period, was organised as a township of Nigbolu Sanjak. In 1642 Ivraca Township consisted of 10 quarters and 56 villages. Most of the population was non-moslem. In this study, based on information in 1642 avariz register, information about population structure, military and religious officials of Ivraca Township is given. Besides, Township’s derbend, voynuk and miner villages are emphasised. Keywords: Ivraca Township, Avariz, Avariz Register, XVIIth Century

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
-
2015
Yazar:  
Özet:

Ivraca was founded as a strategically important spot in North West Bulgaria. City, which came under Ottoman domination in Bayezid period, was organised as a township of Nigbolu Sanjak. In 1642 Ivraca Township consisted of 10 quarters and 56 villages. Most of the population was non-moslem. In this study, based on information in 1642 avariz register, information about population structure, military and religious officials of Ivraca Township is given. Besides, Township’s derbend, voynuk and miner villages are emphasised

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.001
Current Perspectives in Social Sciences