Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Avrupa Birliği Enerji Güvenliği Açısından Türkiye'nin Önemi
2005
Dergi:  
Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, genelde, teorik arzdan uluslararası ilişkilerde ve dış politikada geleneksel "yüksek politikanın" (ya da siyasi ve askeri ögelerin) yanı sıra ekonomik boyutun önemi ele alınacaktır. Özellikle, çağdaş dış politika ve güvenlik yaklaşımlarında ve uygulamada "enerji güvenliği"nin ekonomik boyutu on plana çıkmaktadır. Türkiye ile AB ilişkilerinin geleceğini, ya da Türkiye'nin AB'ye tam üyelik hedefine ilişkin süreci de, şekillendirecek ve yönlendirecek olan en önemli faktörlerden biri Birliğin enerji güvenliği açısından Ülkemizin taşıdığı önem olacaktır. Kısaca çalışmamızda, AB'nin özellikle doğalgaz ile petrol ve genelde enerji güvenliği politikaları açısından Türkiye'nin transit Ülke konumu dolayısı ile öneminin göz ardı edilemeyeceği, AB'nin böyle bir lükse sahip olmadığı sonucu çıkarılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2005
Yazar:  
Özet:

Bu r;l z~mada, genelde, teorik arzdan uluslararasz ili~kilerde ve dz~ politikada geleneksel "yilksek politikanm" (ya da siyasi ve askeri ogelerin) yam szra ekonomik boyutun onemi ele almacaktzr. Ozellikle, ragda~ dz~ politika ve gilvenlik yakla~zmlarmda ve uygulamada "enerji gilvenligi"nin ekonomik boyutu on plana flkmaktadzr. Tilrkiye ile AB ili~kilerinin gelecegini, ya da Tilrkiye 'nin AB 'ye tam ilyelik hedefine ili~kin silreci de, ~ekillendirecek ve yonlendirecek olan en onemli faktorlerden biri Birligin enerji gilvenligi arzsmdan Ulkemizin ta~zdzgz onem olacaktzr. Kzsaca ralz~mamzzda, AB 'nin ozellikle dogalgaz ile petrol ve genelde enerji gilvenligi politikalarz apsmdan Tiirkiye'nin transit Ulke konumu dolayzsz ile oneminin goz ardz edilemeyecegi, AB'nin boyle bir liikse sahip olmadzgz sonucu rzkarzlmz~tzr. 

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 556
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini