Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 50
 İndirme 12
Yerel Gündem 21'den Yerel Gündem 2030'a Geçiş Ne Tür Yenilikler Getiriyor?
2021
Dergi:  
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy
Yazar:  
Özet:

1992 yılında Birleşmiş Milletler Rio Zirvesinin Gündem 21 kararları doğrultusunda, Yerel Gündem 21 sürecinin temelleri atılmıştır. Birleşmiş Milletlerin 2000 yılında düzenlediği Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesinde, Binyıl Kalkınma Hedefleri belirlenmiştir. Ekolojik, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik bağlamında dünyada eşitliği sağlamaya yönelik hedeflerin gerçekleşmesi için 15 yıllık bir program oluşturulmuştur. 2015 yılında hedefler değerlendirilmiş ve konu içerik ve öncelikleri yeniden düzenlenerek, 2030 sürdürülebilir kalkınma hedefleri belirlenmiştir. 2030 gündeminde yeni sürdürülebilir kalkınma ajandası için 17 hedef belirlenmiştir. Bu süreç, yeni bir Yerel Gündem hazırlanmasını tartışmaya açmıştır. Böylece hem bölgesel kalkınma hem yerel kalkınmada önceliklerin yeniden düzenleneceği Yerel Gündem 2030’lar ülkeler tarafından yeniden yapılandırılmaya başlanmıştır. Çalışma Yerel Gündem 2030 süreci üzerine bir incelemeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda iki sürecin farklılıklarını belirlemeyi hedeflemektedir.

Anahtar Kelimeler:

What Kind Of Innovations Bring Transition From Local Agenda 21 To Local Agenda 2030
2021
Yazar:  
Özet:

The foundations of the Local Agenda 21 process were laid in 1992 in line with the Agenda 21 resolutions of the United Nations Rio Summit. Millennium Development Goals were determined at the Sustainable Development Summit organized by the United Nations in 2000. A 15-year program has been created to achieve the goals aimed at achieving equality in the world in the context of ecological, economic and social sustainability. In 2015, the goals were evaluated and subject content and priorities were rearranged, and 2030 sustainable development goals were determined. 2030 agenda sets 17 goals for the new sustainable development agenda. This process opened up discussion on the preparation of a new Local Agenda. Thus, Local Agenda 2030s started to be restructured by countries by priorities in both regional and local development will be reorganized. The study aims to examine the Local Agenda 2030 process. It also aims to identify its differences from these two processes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 326
Atıf : 538
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy