Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 67
 İndirme 30
Muhasebe Bilgi Kalitesinin Maliyet Analizi Süreçlerine Etkisi: Muhasebe Meslek Mensupları Üzerine Bir Araştırma
2021
Dergi:  
İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada muhasebe bilgilerinin kalitesinin işletmenin önemli süreçlerinden biri olan maliyet analizi süreçlerine etkisi üzerine literatür taraması yapılmıştır. Gaziantep Bölgesinde bulunan muhasebe meslek mensuplarının, muhasebe bilgilerinin kalitesinin maliyet analizi süreçlerine etkisine ilişkin görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. İlgili araştırmada anket yöntemi benimsenmiştir. Anket sonucunda ulaşılan veriler SPSS 24.0 paket programı ile analiz edilmiştir. Çalışmanın sonucunda maliyet kontrolü, faaliyet planlaması, mamul maliyetinin hesaplanması, rekabet gücü ve iş süreçlerinin kolaylaştırılması konularında sunulan muhasebe bilgilerinin kalitesinin, muhasebe meslek mensuplarının eğitim durumlarına göre anlamlı bir farklılık gösterdiği sonucuna ulaşılmıştır. Kaliteli muhasebe bilgilerinin, maliyet analizinin temelini oluşturan doğru fiyatlandırma, maliyetlerin azaltması ve maliyetlerin kontrolü noktasında pozitif etkiler bıraktığı kanısı oluşmuştur. İşletmelerin sürdürebilirliğinin, etkin maliyet analizi ile mümkün olacağı açıktır. Mali faaliyetlerin planlanması, mamul maliyetlerinin hesaplanması, genel üretim giderlerinin dağıtımı ve bütçeleme sistemi muhasebe bilgisinin kaliteli olması ile daha isabetli kararların alınabileceğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Accounting Information Quality On Cost Analysis Processes: A Research On Accounting Professionals
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, a literature review has been made on the effect of the quality of accounting information on cost analysis processes, one of the important processes of the business. It is aimed to determine the opinions of the professional accountants in the Gaziantep Region on the effect of the quality of accounting information on cost analysis processes. The survey method has been adopted in the related research. The data obtained as a result of the survey were analyzed with the SPSS 24.0 package program. As a result of the study, it is concluded that the quality of the accounting information provided in the subjects of cost control, activity planning, calculation of product cost, competitiveness and facilitation of business processes differs significantly according to the education levels of accounting professionals. It has been concluded that good quality accounting information has positive effects on correct pricing, cost reduction and cost control, which are the basis of cost analysis. It is clear that the sustainability of businesses will be possible with effective cost analysis. Planning of financial activities, calculation of product costs, distribution of general production expenses and budgeting system show that more accurate decisions can be made with the quality of accounting information.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 240
Atıf : 643
2023 Impact/Etki : 0.442
İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi