Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
Büyük Anadolu Partisi (banap/bap)
2022
Dergi:  
Elektronik Siyaset Bilimi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

12 Eylül 1980 askerî müdahalesi sonrası yapılan ilk genel seçimleri kazanan Anavatan Partisi (ANAP) için, 28 Eylül 1986 tarihli Milletvekilliği Ara Seçimleri, güvenoyu niteliği taşımıştır. Kapatılanların yerlerine farklı isimlerle benzer görüşlere sahip partilerin kurulması ve yasaklı siyasilerin örtülü olarak söz konusu partilere destek vermesi, ANAP’ın ara seçimler öncesinde seçim mevzuatına müdahale etmesini beraberinde getirmiştir. Böylece, kendisine rakip olabilecek partilerin etkisini azaltabilmek adına, seçimlere girme şartlarını taşımayan partilere izin veren bir değişikliği kanunlaştırmıştır. Ancak muhalefetteki Doğru Yol Partisi (DYP), iktidarın bu manevrasına karşı kendi stratejisini geliştirmiş ve destek verdiği geçici ve sıradan partiler aracılığıyla, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu nezdinde ilave propaganda yapma şansı yakalamaya çalışmıştır. Bu partilerden biri olan Büyük Anadolu Partisi propaganda sürecinde başta Özal’ı ve partisini sıkça eleştirerek, dolaylı yoldan DYP’ye hizmet etmiştir. Neticede ANAP, demokrasiye yapmış olduğu bu müdahaleden beklediği sonucu elde edememiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Great Anadolu Party (banap/bap)
2022
Yazar:  
Özet:

For the Parliamentary Party (ANAP), which won the first general elections held after the 12th September 1980 military intervention, the Parliamentary Intermediate Elections of 28th September 1986 had a trustworthy character. The establishment of parties with similar opinions with different names in the locations of the closed and the coverage of the party’s support by the banned politicians led to the ANAP’s interference in the electoral legislation before the interim elections. Thus, in order to reduce the influence of the parties that may be rival to him, he has legalized a change that allows the parties that do not carry the conditions for entering the elections. But the Opposition's Right Road Party (DYP) has developed its own strategy against this maneuver of the power and through the temporary and ordinary parties it supports, has tried to capture the opportunity to make additional propaganda with the Turkish Radio and Television Institution. One of these parties, the Great Anadolu Party, in the propaganda process, primarily criticized Özal and his party frequently, indirectly served the DYP. After all, ANAP has not achieved the outcome expected from this intervention to democracy.

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Elektronik Siyaset Bilimi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 150
Atıf : 257
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini