Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 35
 İndirme 3
Kaynaklara Dayalı Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi
2006
Dergi:  
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Stratejik yönetime olan ilginin her geçen gün artması, değişik işletme fonksiyonlarının stratejik yönetim sürecindeki rolleri konusuna olan ilgiyi de arttırmıştır. İnsan kaynakları yönetimi, stratejik yönetim sürecine stratejik insan kaynakları yönetimi SİKY ile bütünleşmeye çalışmaktadır. Stratejik yönetim alanında kaynaklara dayalı işletme modelinin KDİM ortaya çıkışı, SİKY’yi önemli ölçüde etkilemiştir. KDİM’ye göre, sürdürülebilir rekabet üstünlüğünün temel belirleyicisi işletme kaynaklarıdır ve insan kaynakları işletmenin önemli kaynaklarından biridir. Bu düşünce KDİM ve SİKY’nin doğal bir uyum içerisinde olduklarını göstermektedir. KDİM bugün SİKY alanında en sık kullanılan model haline gelmiştir. Bu çalışmada, KDİM ve SİKY’nin temel görüşleri kısaca açıklandıktan sonra, KDİM’nin SİKY’ye nasıl uygulanacağı literatür taramasına dayalı olarak incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Strategic Resource Management
2006
Yazar:  
Özet:

The increased interest in strategic management has also increased interest in the role of various business functions in the strategic management process. Human Resource Management is trying to integrate the strategic management process with the strategic human resource management SIKY. The emergence of the resource-based business model in the field of strategic management has significantly affected SIKY. According to KDIM, the main determiner of sustainable competitive superiority is business resources and human resources are one of the important resources of the business. This idea shows that KDIM and SIKY are in a natural harmony. It has become the most commonly used model in the world today. In this study, after the basic opinions of KDIM and SIKY were briefly explained, it was studied on the basis of the literary scan of how KDIM would be applied to SIKY.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 988
Atıf : 8.968
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini