Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
Tiroid Cerrahisi Sonrası Hipokalsemi Gelişimini Etkileyen Faktörler
2015
Dergi:  
Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Amaç: Tiroidektomi sonrası geçici hipokalsemi en sık görülen komplikasyondur ve oluştuğunda kolay tedavi edilir. Geçici hipokalsemi ile ilişkili esas problem hastanede kalış süresini uzatmasıdır. Bu çalışmanın amacı tiroid cerrahisi uygulanan hasta grubunda postoperatif geçici hipokalsemi için risk faktörlerini belirlemekti. Gereç ve Yöntem: Ocak 2012 - Aralık 2013 tarihleri arasında total tiroidektomi uygulanan 177 hastanın verileri retrospektif olarak değerlendirildi. Hipokalsemi total serum kalsiyum düzeyinin 8 mg/dl altında olması olarak tanımlandı. Geçici hipokalsemi total tiroidektomiyi takiben 6 ayda hipokalseminin iyileşmesi olarak tanımlandı. Geçici hipokalsemi için risk faktörleri olarak cinsiyet, preoperatif D vitamini eksikliği, reküren hastalık için cerrahi girişim, hipertiroidi varlığı, görülen ve korunan paratiroid bez sayısı, paratiroid bez ekimi yapılması, patolojik spesmende çıkarılan paratiroid bezi varlığı değerlendirildi. İstatistik değerlendirmede ‘Nominal Lojistik Regresyon’ analizi, ‘Ki-kare’ testi ve ‘Fisher’in Kesinlik’ testi kullanıldı. Bulgular: Çalışmadaki 177 hastanın (150K, 27E) 37’sinde (%20.9) geçici hipokalsemi gelişti. Nominal regresyon analizinde sadece patolojik spesmende çıkarılan paratiroid bezi varlığı (p=0.025) geçici hipokalsemi için bağımsız değişken faktör olarak belirlendi. Sonuç: Patolojik spesmende paratiroid bezi varlığı yüksek oranda geçici hipokalsemiden sorumludur. Tiroidektomi esnasında cerrahi spesmenin intraoperatif dikkatli incelenmesi uygunsuz paratiroidektomi insidansını azaltabilir.

Anahtar Kelimeler:

Factors Affecting The Development Of Thyroid Hypokalsemia After Surgery
2015
Yazar:  
Özet:

Purpose: Temporary hypocalcemia after thyroidectomy is the most common complication and is easy to treat when it occurs. The main problem associated with temporary hypocalcemia is the extension of the stay in the hospital. The aim of this study was to identify the risk factors for postoperative temporary hypokalcemia in the group of patients under thyroid surgery. The data of 177 patients with total thyroidectomy between January 2012 and December 2013 were retrospective. Hypokalcemia was defined as a total serum calcium level below 8 mg/dl. The temporary hypokalcemia was defined as a healing of hypokalcemia within 6 months after total thyroidectomy. Risk factors for temporary hypokalcemia are gender, preoperative vitamin D deficiency, surgery for recurrent disease, hyperthyroid presence, the number of parathyroid glands observed and preserved, parathyroid glands plantation, the presence of parathyroid glands extracted from the pathological sperm. The statistical assessment used the 'Nominal Logistic Regression' analysis, the 'Ki-Care' test and the 'Fisher's Precision' test. Results: In 177 patients (150K, 27E) in the study, 37 (20.9%) developed temporary hypokalcemia. In the nominal regression analysis, the presence of parathyroid glands (p=0.025) extracted only in the pathological spectrum was determined as an independent variable factor for temporary hypokalcemia. The result: the presence of parathyroid glands in the pathological spess is responsible for a high degree of temporary hypokalcemia. The careful intraoperative examination of the surgical sputum during thyroidectomy may reduce the incidence of inappropriate parathyroidectomy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 901
Atıf : 1.182
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini