Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 3
Transportation Services, Financial Market, and Industrial Production In The Us: Evidence From The Recursive Evolving Causality Test
2022
Dergi:  
Afyon Kocatepe University Journal of Social Science
Yazar:  
Özet:

This paper examines the relationship between Transportation Services Index (TSI), Dow Jones Transportation Average Index (DJT), and Industrial Production Index (IND) for the United States of America by using monthly data in the period from January 2000 to March 2019. The long-run nexus is demonstrated through the cointegration test and dynamic cointegrating regression (Dynamic OLS), both with structural breaks. The results show that the long-run relations proved by both tests from IND to TSI, IND to DJT, and two-sided between DJT and TSI. More importantly, the Granger-causality relationship is revealed with the forward, rolling, and recursive evolving window algorithms. This is the first study in the literature investigating the causality ties in transportation measures using the novel econometric methodology, following the algorithms. The rolling and recursive causality results detect bi-directional causality between IND and TSI, IND and DJT, and TSI and DJT. Then we come up with some suggestions that the transportation institutions should modulate the transportation sector's financial structure and intensify to adjust industry structures within transportation mobility before, during, and after recessionary periods. 

Anahtar Kelimeler:

Abd’de Ulasim Hizmetleri, Finansal Piyasa ve Endustriyel Uretim: Ozyinelemeli Nedensellik Testinden Elde Edilen Bulgular
2022
Yazar:  
Özet:

Bu makale, Amerika Birleşik Devletleri için Ulaşım Hizmetleri Endeksi (TSI), Dow Jones Ulaşım Ortalama Endeksi (DJT) ve Endüstriyel Üretim Endeksi (IND) arasındaki ilişkiyi Ocak 2000'den Mart 2019'a kadar olan dönemdeki aylık verileri kullanarak incelemektedir. Uzun dönemli bağ, her ikisi de yapısal kırılmaları dikkate alan eşbütünleşme testi ve dinamik eşbütünleşme regresyonu (Dinamik OLS) ile gösterilmektedir. Sonuçlar, uzun dönemli ilişkilerin IND'den TSI'ye, IND'den DJT'ye ve DJT ile TSI arasında iki yönlü testlerle kanıtlandığını göstermektedir. Daha da önemlisi, Granger-nedensellik ilişkisi ileri, yuvarlanan ve özyinelemeli pencere algoritmalarıyla ortaya çıkar. Bu, algoritmaları takip ederek yeni ekonometrik metodolojiyi kullanarak ulaşım ölçülerindeki nedensellik bağlarını araştıran literatürdeki ilk çalışmadır. Yuvarlanan ve özyinelemeli nedensellik sonuçları, IND ile TSI, IND ve DJT ve TSI ve DJT arasındaki iki yönlü nedenselliği tespit eder. Ardından ulaşım kuruluşlarının, ulaşım sektörünün finansal yapısını modifiye etmesi ve durgunluk dönemlerinden önce, sırasında ve sonrasında ulaşım hareketliliği içinde endüstri yapılarını yeniden düzenlemeye yoğunlaşması gerektiği yönünde bazı öneriler getirmekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Afyon Kocatepe University Journal of Social Science

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 712
Atıf : 2.382
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini