Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
Çanakkale Savaşı’nda Şehit Olan Hendekliler
2010
Dergi:  
Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çanakkale Savaşı, Türk askerinin yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Türk askeri, denizde ve karada, kendinden çok üstün kuvvetlerle savaşmış ve vatan toprağını büyük bir fedakarlıkla savunmuştur. Osmanlı ülkesinin pek çok yerinden olduğu gibi Sakarya ili Hendek ilçesinden de pek çok kişi Çanakkale Savaşı’na katılmış çok sayıda şehit verilmiştir. Sakarya yöresi göçmenlerin yoğun olduğu bir bölgedir. Burada Sakarya ili Hendek İlçesi’nin Çanakkale Savaşı’ndaki şehitleri Vefayata Mahsus Vukuat Defterleri esas alınarakincelenmiştir. Bu kayıtlarda şehitlerin isimleri, doğum tarihleri, anne ve baba isimleri, evli-bekar oldukları, şehit oldukları tarih ve şehit oldukları yerler ile ilgili bilgiler bulunmaktadır. Bu çalışmada Hendek nüfus kayıtlarının yanı sıra diğer kaynaklar da incelenerek Çanakkale Savaşı’nda şehit olan hendekliler tespit edilmiş, bu şehitler değişik açılardan tablolar halinde sunularak değerlendirilmiştir. Değerlendirmede göçmenlerin bu yöreyi yeni vatanları sayıp saymadıkları üzerinde de durulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Those who were killed in the War of Chanakkale
2010
Yazar:  
Özet:

The War of Çanakkale is a heroic story written by the Turkish army. The Turkish army, in the sea and on the ground, has fought with very superior forces and defended the homeland with a great sacrifice. As from many places in the Ottoman country, many people from the Sakarya or Hendek district have been given a lot of martyrs who have participated in the Çanakkale War. It is an area where migrants are crowded. Here, the witnesses of the Sakarya or Hendek district in the Çanakkale War were based on the Vefayata Mahsus Vukuat Books. These records contain the names of the martyrs, the date of birth, the names of the mother and father, the date of marriage, the date of marriage and the place where they were martyrs. In this study, the Hendek population records as well as other sources have been studied and identified by the deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly dead. In the assessment, the immigrants are also focused on whether they count this place as their new homeland.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 602
Atıf : 1.622
Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi