Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
İn vitro fertilizasyon tekniği ile gebe kalan postpartum depresyon tanılı hastanın tedavi süreci: Bir olgu sunumu
2017
Dergi:  
Demiroğlu Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Postpartum dönem, annede oluşan fizyolojik değişikliklerin yanında kişinin stres düzeyinin arttığı zorlu bir yaşam dönemidir. Çalışmaların büyük çoğunluğu postpartum depresyon belirti düzeylerinin yardımcı üreme teknikleri ile tedavi alan ve spontan gebe kalan kadınlarda benzer ya da ikinci grupta daha yüksek olduğunu bildirmiştir. Durum böyleyken toplumda, sağlık personellerinde, hatta hastaların kendilerinde; infertilite tedavisi ile bebek sahibi olan kadınların depresyon şikâyetleri yaşamadığı yönünde bir algı bulunmaktadır. Bu olgu sunumunda, beşinci in vitro fertilizasyon tedavisiyle gebe kalan, gebelik sürecinde ve pospartum dönemde çeşitli psikiyatrik sorunlar yaşayan 36 yaşındaki hasta farklı açılardan tartışıldı.

Anahtar Kelimeler:

In vitro fertilization technique pregnant postpartum depression diagnosed patient's treatment process: a presentation of a fact
2017
Yazar:  
Özet:

Postpartum period is a difficult life period in which the stress level of a person increases along with the physiological changes that occur in the mother. The majority of studies have that postpartum depression symptoms are similar or higher in the second group in women who are treated with assistant reproductive techniques and who are spontaneously pregnant. While this is the case, there is a perception in society, in the health staff, and even in the patients themselves, that women who have infertility treatment and childbirth do not experience depression complaints. In the presentation of this fact, a 36-year-old patient who was pregnant with the fifth in vitro fertilization treatment, who had various psychiatric problems during pregnancy and postpartum period, was discussed from different points of view.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Demiroğlu Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 319
Atıf : 334
Demiroğlu Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Tıp Dergisi