Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 7
RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI ÜZERİNDEN ULUSLARARASI SİSTEME DAİR BİR DEĞERLENDİRME
2023
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de devletlerarası ilişkilerin varlığından ve bu ilişkilerin giderek çok yönlü hale geldiğinden bahsedebiliriz. Bu çok yönlü ve yeni ilişkilerin kurulmasında küreselleşmenin önemli etkisi olduğu görülmektedir. Devletlerarası ilişkilerin tıkandığı noktada ise çatışmaların yaşandığı bir gerçektir. Ancak bu çatışmaların ortaya çıkmasına kadar farklı yöntemlerin kullanılarak sorunların çözüme kavuşturulmaya çalışıldığı bilinmektedir. Bu yöntemlerden ilk akla gelen ise diplomatik kanalların aktif bir şekilde kullanılmasıdır. Bir uzlaşma yolu olarak diplomasinin önemi ve yöntemleri artmış olsa da zaman zaman etkisiz kaldığı ya da tam olarak kulanıl(a)madığı durumlar da ortaya çıkabilmektedir. Rusya – Ukrayna krizinde diplomatik birçok çalışmanın yürütülmesine rağmen savaş kaçınılmaz olmuştur. Bu durum uluslararası politikalarda realist düşüncenin haklılığını ortaya koyması bakımından son derece önemli sayılabilir. Bu çalışmada uluslararası politikalar ele alınırken, diplomasinin önemi, uluslararası politikada yöntemler ve teorilere kısaca değinilmiştir. Ayrıca Rusya – Ukrayna Krizi üzerinden dünyada tekrar realist politikaların (idealizme karşı) etkin olduğu düşüncesi değerlendirilmektedir. Çalışmada sıcaklığını koruyan Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ayrıntıları ve şu ana kadar yansıyan sonuçlarından ziyade bu sürecin sorumlusu olarak görülen neo-liberal küresel sistemin vardığı son durum tahlil edilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Russian-Ukrainian war on the international system
2023
Yazar:  
Özet:

As in the past, today we can talk about the existence of inter-government relations and that these relations are becoming more and more diverse. It seems that globalization has an important impact on the establishment of new and diverse relationships. The point where the international relations are closed is the fact that conflicts are occurring. However, it is known that the problems are tried to be solved by using different methods until these conflicts arise. The first reason for these methods is the active use of diplomatic channels. Although the importance and methods of diplomacy as a way of reconciliation have increased, the circumstances may also appear that sometimes it remains ineffective or is not fully used. Despite the many diplomatic studies carried out in Russia-Ukraine crisis, the war was inevitable. This situation can be considered extremely important in terms of demonstrating the righteousness of realistic thought in international politics. While this study deals with international policies, the importance of diplomacy, methods and theories in international politics are briefly referred to. In addition, the idea of the Russian-Ukrainian crisis in the world is re-realistic policies (anti-idealism) being evaluated. Instead of the details of the war Russia-Ukraine, which kept its temperature in the study, and the results reflected so far, the latest situation in which the neo-liberal global system, which is considered responsible for this process, has been tried to be evaluated.

Anahtar Kelimeler:

2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 634
Atıf : 1.506
Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi