Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 10
Ellinotourkikes Sheseis (turk-yunan İliskileri)
2017
Dergi:  
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk-Yunan ilişkileri oldukça uzun bir tarihsel geçmişe sahiptir. Osmanlı Devleti’nin 1453’te İstanbul’u egemenlik altına almasını bir başlangıç olarak kabul edersek iki toplum arasındaki ilişkilerin beş yüzyıldan uzun bir geçmişe sahip olduğu öne söylenebilir. 1821 yılına kadar Osmanlı egemenliğine tabi olan Yunanlılar 1830 yılında bağımsız olmuş, kurulduğunda sadece Mora yarımadasına hâkim olan Yunanistan, bağımsızlığını kazanır kazanmaz benimsediği Megali İdea politikası kapsamında Osmanlı Devleti içinde bulunan ve Rumca konuşan Ortodoks etnik unsurları sınırlarına dâhil etmek amacıyla irredentist bir politika izlemeye başlamıştı. Birinci Dünya Savaşı sonuna kadar olan süreçte Yunanistan bu konuda önemli başarılar elde etmişse de 1922 yılındaki yenilgi sonrasında bu proje büyük bir başarısızlıkla sonuçlanmıştı. 

Anahtar Kelimeler:

0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 1.850
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini