Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 39
 İndirme 12
Okul Müdürlerinin Kriz Yönetme Becerilerinin Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi
2021
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı öğretmenlerin algılarına göre okul müdürlerinin kriz yönetme becerilerinin çeşitli değişkenler açısından incelenmesi ve mevcut algının güçlendirilmesine yönelik öneriler getirmektir. Nicel bir araştırma olan bu çalışmada veriler Okul Yöneticilerinin Kriz Yönetme Becerileri Ölçeği aracılığıyla toplanmıştır. Araştırmanın örneklemini, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında İstanbul ili Eyüpsultan ve Pendik ilçelerinde çalışmakta olan 331 öğretmen oluşturmaktadır. Okul müdürlerinin kriz yönetme beceri düzeylerinin katılımcıların cinsiyetine, eğitim durumuna ve kariyer evrelerine göre farklılık göstermediği; katılımcıların çalıştıkları okul türüne ve müdürle birlikte çalışma süresine göre farklılık gösterdiği tespit edilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre, okul kültürünün okul türlerine göre incelenmesi ve öğretmenlerin kurumsal kültür algılarını okul müdürü ile birlikte çalıştıkları süre bağlamında incelenmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Students' Experience Of Crisis Management From Different Values
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to provide recommendations for teachers to study the management skills of school managers in terms of various variables and to strengthen the current perception. The data in this study, which is a scale of research, was collected through the School Managers’ Crisis Management Skills Scale. The sample of the study consists of 331 teachers working in the provinces of Eyüpsultan and Pendik in the 2018-2019 educational year. It has been found that the level of school managers' crisis management skills does not vary according to the gender, educational status and career stages of the participants; that the participants vary according to the type of school they work and the time they work with the manager. According to the results obtained, the school culture should be studied according to the type of school and the institutional culture perceptions of teachers should be studied in the context of the time they work with the school director.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.379
Atıf : 10.097
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini