Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 211
 İndirme 77
 Sesli Dinleme 1
Erzurumlu İbrahim Hakkı Üzerine Bir Değerlendirme
2020
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Erzurumlu İbrahim Hakkı hayatını insanlara adamış, onların hayatlarını kolaylaştırmak için elinden geleni yapmıştır. Bunu yaparken de tamamen hakkın rızasını gözetmiştir. İbrahim Hakkı hayatı boyunca ilimle uğraşmış insanların istifade edebileceği birçok eser bırakmıştır. İbrahim Hakkı fen ve sanata önem veren bir âlimdir. Bir gönül dostu olan İbrahim Hakkı hayatını insanlara adamıştır. Birçok diyar gezen ve gezdiği yerlerden de bilgiler toplayan İbrahim Hakkı bu bilgileri sistemli bir şekilde ele almış ve insanlığın hizmetine sunmuştur. Sadece bir alanda değil birçok alanda çalışmaları olmuştur. Bu da onun çok yönlü bir düşünür olduğunu ortaya koymaktadır. Hayatını bu yola adayan İbrahim Hakkı’nın bir günü diğer gününe eş olmamıştır. Ömrünü aşk, kuran ve sünnet yolunda geçirmiştir. Erzurumlu İbrahim Hakkı tıp biliminden, matematiğe, astronomiden, biyolojiye kadar birçok bilimle uğraşmış bir düşünürdür. Bilgisi ve gayretli çalışmasıyla birçok devlet büyüğü tarafından ağırlanmış ve bilgilerinden faydalanılmıştır. İbrahim Hakkı o kadar tanınmıştır ki vefat ettiği zaman başta devlet erkânı olmak üzere talebeleri ve halk Tillo’ya akın etmiştir. Alim bir babanın terbiyesinde hayata başlamış, İsmail Fakirullah gibi büyük bir alimin yanında yetişen İbrahim Hakkı bugün eserleri ve bilimsel çalışmalarıyla hala insanlığa hizmet etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

No judgment of Abraham’s right.
2020
Yazar:  
Özet:

Abraham was the one who gave his life to the people, and he did everything he could to make their lives easier. He did it in full, and he did it in full. Abraham has left many works that people who have worked with the knowledge throughout their life. Abraham is the one who gives righteousness and righteousness. Abraham, a friend of the heart, dedicated his life to the people. Abraham, who gathered information from many countries and places he travelled, has systematically addressed this information and provided it to the service of mankind. He has worked in many fields, not just in one field. This also shows that he is a multi-oriented thinker. Abraham was not a wife on the other day of his life. He has spent his life on the way of love, Qur’an and Sunnah. Erzurumlu Ibrahim Hakı is a thinker who has engaged in many sciences, from medicine to mathematics, astronomy, to biology. With his knowledge and hard work, he was welcomed by many great states and benefited from his knowledge. Abraham was so recognized that when he died, his demands and the people fled to Tillo, in the beginning of the state, and when he died, the people fled to Tillo. Abraham, who has begun his life in the instruction of a scientist, has grown alongside a great scientist like Ismail Fakirullah and is still serving mankind today with his works and scientific works.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 140
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi