Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
 İndirme 1
Sürekli Denetim, Bağımsız Denetim ve Hile Denetimi Etkinliği: Denetçi Görüşüne Etkisi
2024
Dergi:  
Denetişim
Yazar:  
Özet:

Küresel piyasaların birbirine entegre edilmesi ve faaliyetlerde çeşitliliğin artması günümüz dünyasında muhasebe alanlarında yaşanan hata ve hileleri kaçınılmaz bir boyutta getirmiştir. İlgili hata ve hilelerin ortaya çıkartılması zaman alabilmekte ve geri döndürülemez ağır sonuçlara yol açabilmektedir. Enron, Parmalat, Worldcom vb muhasebe ve denetim skandalları, denetim kavramının işletmeler açısından daha da önem kazanmasına, denetim eksikliklerinin tekrardan göz geçirilmesine ve denetimin yasal düzenlemeler çerçevesinde etkin şekilde işlenmesine neden olmuştur. Bu çalışmanın amacı, hata ve hilelerin erkenden tespiti ve önlenmesi hususunda sürekli denetim, bağımsız denetim ve hile denetimi ilişkisinin önemine değinilmiştir. Söz konusu üç unsurun varlığı halinde denetçi görüşüne olan etkisi anlatılmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Effectiveness Of Continuous Audit, Independent Audit and Fraud Audit: Impact On Auditor's Opinion
2024
Dergi:  
Denetişim
Yazar:  
Özet:

The integration of global markets and the increasing diversity of activities have made accounting errors and fraud inevitable in today's world. Revealing the related errors and frauds can take time and lead to irreversible and severe consequences. Accounting and auditing scandals such as Enron, Parmalat, Worldcom, etc. have caused the concept of auditing to gain more importance for businesses, audit deficiencies to be reviewed and auditing to be processed effectively within the framework of legal regulations. The aim of this study is to emphasize the importance of the relationship between continuous auditing, independent auditing and fraud auditing for the early detection and prevention of errors and fraud. In the presence of these three elements, the effect on the auditor's opinion is tried to be explained.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Denetişim

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 58
Atıf : 58
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini