Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 139
 İndirme 42
The Effect Of Common Knowledge Construction Model On Science Process Skills and Academic Achievement Of Secondary School Students On Solar System and Eclipse
2019
Dergi:  
Online Fen Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; Ortak Bilgi Yapılandırma Modeli (OBYM)'nin Güneş Sistemi ve Tutulmalar (GST) konusunda altıncı sınıf öğrencilerinin bilimsel süreç becerileri ile akademik başarılarına olan etkisini araştırmaktır. Araştırmanın çalışma grubunu, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Erzurum’un Yakutiye ilçesindeki bir ortaokulun 6. sınıfında öğrenim gören 83 öğrenci (41 deney ve 42 kontrol grubu) oluşturmaktadır. Araştırmada yarı deneysel yöntem kullanılmış olup, veri toplama araçları olarak, Güneş Sistemi ve Tutulmalar Akademik Başarı Testi (GSTAB) ve Bilimsel Süreç Becerileri Testi (BSBT) kullanılmıştır. GSTAB ve BSBT ile elde edilen nicel veriler, bağımlı örneklem t-testi, bağımsız örneklem t-testi, tek yönlü varyans analizi (ANOVA) ile analiz edilmiştir. Ayrıca, GSTAB ile BSBT arasındaki ilişki Pearson momentler çarpımı korelasyon katsayısı kullanılarak analiz edilmiştir. OBYM ile gerçekleştirilen derslerde, GST ünitesinde altıncı sınıf öğrencilerinin akademik başarılarında olumlu yönde artış gözlemlenmiştir. Ayrıca öğrencilerin, bilimsel süreç becerilerinde ilerleme kat ettikleri tespit edilmiştir. GST ünitesinde akademik başarıları artan öğrencilerin, bilimsel süreç becerilerinde de artış olduğu tespit edilmiştir. OBYM ile gerçekleştirilen derslerin öğrencilerin bilimsel süreç becerileri ve akademik başarılarına etkisi ortaokul düzeyinde tüm sınıf seviyelerinde araştırılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Online Fen Eğitimi Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 73
Atıf : 262
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini