Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 40
 İndirme 4
Acil Uzaktan Eğitimden Ne Öğrendik? Öğrenci ve Öğretim Elemanı Görüşlerinin Karşılaştırılması
2021
Dergi:  
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yükseköğretim kurumları Covid-19 pandemisi nedeniyle acil olarak uzaktan eğitime geçmiş ve tüm faaliyetlerini uzaktan yürütmek durumunda kalmıştır. Bu süreçte kurumlar, öğretim elemanları, öğrenciler ve donanım alt yapılarına uygun en iyi çalışacak modeli üretebilmek amacıyla analiz, tasarım ve geliştirmeyi içeren öğretim tasarımı süreçlerini hızlı bir şekilde yürütmüş ya da bu süreci atlamak zorunda kalarak önemli kararlar almışlardır. Bu çalışma, uzaktan eğitim analiz sürecinde eğitimin başarısını etkilemesi beklenen iki temel unsur olan öğretim elemanları ve öğrencilerin görüşlerini karşılaştırmalı olarak incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışmada öğretim elemanları ve öğrenciler arasında görüş farkını incelerken dikkate alınan faktörler şu şekildedir tercih edilen eğitim modeli (çevrim içi, yüzyüze, hibrit), ders katılım tercihleri (derse devam şekli) ve uzaktan eğitim sürecini değerlendirme (zayıf, orta, iyi). Tarama araştırması olarak planlanan çalışmada nicel veri analiz yöntem ve teknikleri kullanılmıştır. Araştırmaya gönüllü olarak 5504 üniversite öğrencisi ve 453 öğretim elemanı katılmıştır. Öğretim elemanı ile öğrenciler arasındaki görüş farklılıkları Pearson ki-kare analizini kullanan çapraz tablolar ile betimsel olarak incelenmiştir. Bulgular öğrenci ve öğretim elemanlarının belirlenen temel faktörler bağlamında anlamlı derecede farklı görüşlere sahip olduklarını ortaya çıkartmıştır. Hem öğretim elemanı hem de öğrencilerin pandeminin devam etmesi durumunda eğitim modeli tercihlerinin çevrim içi eğitim yönünde olduğu ortaya çıkmıştır. Ancak, öğretim elemanlarının çevrim içi ve hibrit eğitimi öğrencilerden daha çok tercih ettikleri, öğrencilerin ise yüzyüze eğitimi öğretim elemanlarına göre daha fazla tercih ettikleri bulunmuştur. Çevrim içi ders süresince, öğretim elemanları uzaktan derslere katılımın notlandırılması gerektiğini düşünürken, öğrenciler anlamlı derecede derslerin notlandırılmamasını tercih etmişlerdir. Araştırmadan elde edilen diğer önemli bir bulgu, öğretim elemanlarının uzaktan eğitim sürecine yönelik genel değerlendirme düzeylerinin öğrencilere göre anlamlı derecede yüksek olmasıdır.

Anahtar Kelimeler:

What do we learn from emergency distance education? Comparing students and teachers’ opinions
2021
Yazar:  
Özet:

Higher education institutions have urgently passed distance education due to the Covid-19 pandemic and have been forced to carry out all their activities from a distance. In this process, the institutions, teachers, students and equipment have quickly implemented the teaching design processes, including analysis, design and development, to produce the best working model in order to suit their understruct, or have taken important decisions by having to pass through this process. This study aims to compare the views of teachers and students, which are two key elements that are expected to affect the success of education in the distance learning analysis process. The factors that are taken into account when studying the differences between teachers and students in the study are the following: preferred educational model (intermediate, face-to-face, hybrid), preferences for participation in the course (the way of continuing the course) and the evaluation of the distance learning process (weak, medium, good). In the study planned as scan research, quantum data analysis methods and techniques were used. 5504 university students and 453 faculty members participated voluntarily in the research. The differences in view between the teacher and the student were visually studied with cross tables using Pearson's ki-core analysis. The findings have revealed that students and teachers have significantly different views in the context of determined fundamental factors. It has been revealed that in the event of both teachers and students' pandemic continuation, educational model preferences are in the direction of online education. However, it has been found that teachers prefer online and hybrid education more than students, while students prefer face-to-face education more than teachers. During the online course, while teachers think that the participation in distance courses should be noted, students have significantly preferred not to be noted courses. Another important conclusion from the research is that the overall evaluation levels of the faculty members for the distance learning process are significantly higher than students.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 449
Atıf : 2.081
2023 Impact/Etki : 0.464
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi