Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
Masalın Yeri ve Önemi
2022
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Hazırlanış amaçları sadece çocuklara yönelik olmayan ve bir edebi tür olarak kabul gören masallar çocuklar için eğitici bir araçtır. Günümüze kadar bu amaç doğrultusunda çocuklara sunula gelmişlerdir. Okul öncesi eğitim alan ya da okula yeni başlayan çocukların masala ilgi duymaları ve sevmelerinin altında yatan ana nedenler, bu yazın türünün gizemli olayları kurgulaması, olayların ve kahramanların fantastik yanları, iyilerin hep kazanıp mutlu sona ulaşmaları ve kötülerin mağlup olmaya mahkum olması şeklindedir.
Masalların çocukların gelişiminde sunmuş olduğu katkılar yadsınamaz derecede yüksektir, onların sosyal beceri kazanmasında, sorunları çözme konusunda refleksler geliştirebilmelerinde, sosyalleşmelerinde, duygusal ve bilişsel anlamda gelişmelerinde okul öncesi eğitim süreçleri, masal türünden faydalanmaktadır. En önemli sözlü halk edebiyatı türlerinden olan masallar toplumun hafızası gibidir, kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması görevini üstlenmişlerdir. Tüm bu sayılan çok önemli özellikleri sebebiyle okul öncesi eğitim süreçlerinde masal türünden daha da fazla yararlanılmalıdır. 

Anahtar Kelimeler:

The Place and Importance Of The Story
2022
Yazar:  
Özet:

The preparation objectives are not only for children and are recognized as a literary kind of fairy tales are a educational tool for children. So far, they have been presented to the children for this purpose. The main reasons why children in pre-school or newly schooling are interested in and loved the fairy tale are the kind of this summer's mysterious events, the fantastic aspects of events and heroes, the good ones always win and get a happy end, and the bad ones are sent to be defeated.
The contribution of the fairy tales to the development of children is undeniably high, in their acquisition of social skills, in their ability to develop reflections on problem-solving, in their socialization, in their emotional and cognitive development, pre-school education processes, in the kind of fairy tales, benefit. The most important kinds of oral folk literature are the memories of society, they have taken over the task of transmitting cultural values to future generations. Because of all these very important characteristics, more of the type of fairy tale should be used in the pre-school education processes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.502
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini