Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
Vadeli̇ ve Spot Pi̇yasalar Arasindaki̇ Geti̇ri̇ ve Volati̇li̇te Etki̇lesi̇mi̇: Borsa İstanbul Uzeri̇ne Bi̇r Uygulama
2022
Dergi:  
Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

The main purpose of this study is to determine the interaction of return and volatility between futures and spot markets. In this respect, the daily data of the BIST 30 Futures, BIST 100, BIST 30, BIST Bank, BIST Services, BIST Tourism and BIST Industry indices traded on spot markets with the BIST 30 futures contracts index for the period 29.06.2012-28.07.2021 were used. The interaction of return and volatility between futures and spot markets is analyzed with the help of VAR-EGARCH model. As a result of the analyzes made, a one-way return interaction with BIST Bank, BIST Service, BIST 100, BIST Industry and BIST 30 Term is realized. There is a one-way volatility spread towards BIST 100, BIST 30, BIST Bank, BIST Tourism, BIST Industry and BIST 30 Futures. There is a bidirectional volatility spread only between BIST Service and BIST 30 Futures.

Anahtar Kelimeler:

Return and Volatility Interaction Between Future and Spot Markets: An Application On Borsa Istanbul
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 257
Atıf : 723
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini