Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 11
 İndirme 4
OTEL İŞLETMELERİNDE ÖRGÜTSEL DIŞLANMANIN İŞ TATMİNİNE VE İŞTEN AYRILMA NİYETİNE ETKİSİ
2022
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın temel amacı, otel işletmeleri çalışanlarının örgütsel dışlanma algılarının, iş tatmini düzeylerine ve işten ayrılma niyetlerine etkisinin belirlenmesidir. Bu amaç doğrultusunda geliştirilen model, ampirik olarak test edilmiştir. Araştırmada kullanılan verilerin elde edilmesi için Konya’da hizmet veren 4 ve 5 yıldızlı otel işletmelerinde çalışan 345 kişiye ulaşılmıştır. Veriler anket tekniği ile toplanmıştır. Araştırmanın istatistiksel analizleri SPSS 25 ve G*Power programları yardımıyla değerlendirilmiştir. Araştırmanın hipotezleri lineer regresyon analizi ile gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın gücü ise % 5 Tip 1 hata ve d= 0,5 etki büyüklüğü ile % 89 olarak tespit edilmiştir. Çalışma sonucunda örgütsel dışlanmanın, iş tatminini olumsuz yönde, işten ayrılma niyetini ise olumlu yönde etkilediği tespit edilmiştir. Çalışma sonuçlarının örgütsel dışlanma ile ilgili yaygın bilgi çerçevesine katkıda bulunması beklenilmektedir. Araştırmanın sınırlılıkları ve sonuçlar doğrultusunda konaklama endüstrisine yönelik geliştirilebilecek öneriler, çalışmanın sonunda tartışılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Workplace Ostracism On Job Satisfaction and Turnover Intention In Hotel Enterprises
2022
Yazar:  
Özet:

The main purpose of this study is to investigate the effect of workplace ostracism perceptions of hotel employees on their job satisfaction levels and turnover intentions. The model developed for this purpose has been tested empirically. In order to obtain the data used in the research, 345 people working in 4 and 5 star hotels in Konya were reached. The data were collected by questionnaire technique. Statistical analyzes of the research were evaluated with the help of SPSS 25 and G*Power programs. The hypotheses of the research were carried out by linear regression analysis. The power of the study was determined as 89% with 5% Type 1 error and d= 0.5 effect size. As a result of the study, it was determined that workplace ostracism affects job satisfaction negatively and affects turnover intention positively. The results of the study are expected to contribute to the widespread knowledge framework about workplace ostracism. Limitations of the research and suggestions that can be developed for the accommodation industry in line with the results are discussed at the end of the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.709
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute