Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 37
 İndirme 12
Sigorta Sektöründe Kurumsal Yönetim ve Kurumsal Yönetim Komitesi'nin Rolü
2010
Dergi:  
İstanbul İktisat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son on yıl içinde büyük önem arz eden ve tüm dünyada başarılı şirket uygulamaları açısından olmazsa olmaz olarak nitelenen kurumsal yönetim, küresel ekonomik kriz ile birlikte tartışmalı bir konu haline gelmeye başlamıştır. Başarılı kurumsal yönetim uygulamalarına sahip olduğu düşünülen birçok şirket ekonomik kriz sürecinde oldukça zor durumlara düşmüş, hatta kapanmak ya da el değiştirmek zorunda kalmıştır. Bu durumun sorumlusu olarakbaşta şirketin yönetimi gösterilmiştir. Kurumsal yönetim uygulaması çerçevesinde geliştirilen kurumsal yönetim komiteleri ise bu tartışmalara bir çözüm niteliği taşımaktadır. Ülkemizde bankacılık sektöründe kurulması zorunlu bulunan Kurumsal Yönetim Komitesi, sigorta şirketleri açısından zorunluluk taşımamaktadır. Ayrıca sigorta sektörü açısından kurumsal yönetim ilkeleri ve uygulamaları açısından bir mevzuat da bulunmamaktadır. Bu çalışmanın amacı, sigorta sektörü açısından kurumsal yönetimin önemini ortaya koyarak, sigorta şirketlerinde kurumsal yönetim komitesinin mevcut durumunu incelemek ve komitenin oluşturulma ve çalışma ilkeleri konusunda bir açılım sağlamaktır. Bu kapsamda, ülkemiz sigorta sektöründe faaliyet gösteren ve hisse senetleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören sigorta şirketleri üzerinde kurumsal yönetim komitesinin varlığı üzerine bir inceleme yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of The Corporate Management and Corporate Management Committee In The Sigorta Sector
2010
Yazar:  
Özet:

Corporate governance, which has been of great importance over the past decade and has not been characterized as successful corporate practices worldwide, has begun to become a controversial topic along with the global economic crisis. Many companies considered to have successful corporate management practices have fallen into quite difficult situations during the economic crisis process, and have even been forced to close or change hands. In this case, the company’s leadership was initially shown. The corporate management committees developed in the framework of the corporate management practice are a solution to these discussions. The corporate management committee, which is mandatory to be established in the banking sector in our country, is not mandatory for insurance companies. There is also no legislation in terms of corporate management principles and practices in the insurance sector. The aim of this study is to highlight the importance of corporate governance in the insurance sector, to examine the current situation of the corporate management committee in insurance companies and to provide an opening into the principles of the committee’s formation and work. In this context, a review of the existence of the corporate management committee on the insurance companies that operate in the insurance sector of our country and shareholders are traded in the Istanbul Stock Exchange has been made.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




İstanbul İktisat Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 425
Atıf : 992
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini