Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 47
 İndirme 8
Necip Fazıl Kısakürek’in Adnan Menderes ile Olan İlişkileri
2021
Dergi:  
Mukaddime
Yazar:  
Özet:

Necip Fazıl Kısakürek, sadece bir şair aynı değil aynı zamanda bir yazar ve düşünürdür. Onun düşüncelerini aktardığı her türlü yazıları ve çıkarmış olduğu çeşitli yayınlar yalnız edebiyat alanına katkı sağlamamış, o dönemin siyasetine de damgasını vurmuştur. Bu zamana kadar gerek Necip Fazıl gerekse de Adnan Menderes hakkında müstakil bir çok çeşitli yayınlar yapılmış ve hem Necip Fazıl’ın hem de Adnan Menderes’in birbiriyle olan ilişkileri çeşitli yönleriyle aktarılmıştır. Bu çalışmada Necip Fazıl ve Adnan Menderes arasında o dönem yaşanan gelişmeler değerlendirilmiş ve olaylar farklı bir bakış açısıyla yorumlanmıştır. Bu başlıklı bir makale konusunu seçmekte ki amaç kendisini sağ cenahta muhafazakar olarak nitelendiren Necip Fazıl’ın, Türkiye’de ilk defa iktidara gelerek hükümet kuran sağ-muhafazakar kökenli Demokrat Parti ve 10 yıl Başbakanlığını yapan Adnan Menderes üzerinden onun siyasal bakışını irdelemektir. Bu çalışmada ağırlıklı olarak tarihsel araştırma yöntemi uygulanmış olup, metin analizi ve metin tarama usulleri kullanılmıştır. Sadece Necip Fazıl Kısakürek’in siyasi cephesi üzerinde durulacaktır. Amaç Necip Fazıl Kısakürek’in Adnan Menderes ile olan siyasi ilişkilerini belirleyerek, onun 1950-1960 arası siyasi döneme olan etkilerini belirlemektir. Bu çalışmanın asıl evrenini ise Necip Fazıl’ın Büyük Doğu’da yazdığı yazılar ile onun kaleme almış olduğu çeşitli kitaplar oluşturmaktadır. Bunun yanında arşiv belgeleri, dönemin gazeteleri ve çeşitli telif-tetkik eserler de kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Necip Fazıl Shortcut's Relationship with Adnan Menderes
2021
Dergi:  
Mukaddime
Yazar:  
Özet:

Necip Fazil Shortcourt is not only a poet, but also a writer and thinker. Every kind of writing and various publications he translated his thoughts did not only contribute to the literary field, but also shake his mark to the politics of that time. Until now, it is necessary to Necip Fazıl but many different publications about Adnan Menderes have been made and the relationships between both Necip Fazıl and Adnan Menderes have been translated in various aspects. In this study, the developments between Necip Fazıl and Adnan Menderes were evaluated and the events were interpreted from a different perspective. The title of this article is to select the topic that the goal is to look at the political view of Necip Fazıl, who describes himself as a conservative in the right hand, the right-conservative Democratic Party, who first came to power in Turkey and founded the government, and Adnan Menderes, who served as Prime Minister for 10 years. This study mainly applied historical research method and used text analysis and text scan procedures. It will only be on the political front of the Necip Fazil Shortcourt. The aim is to determine the political relations of Necip Fazil Korsakürek with Adnan Menderes, and to determine the influences of the political period between 1950 and 1960. The original universe of this work is Necip Fazıl's writings in the Great East and the various books he has received. In addition, archive documents, periodic newspapers and various authoritarian works were also used.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
Mukaddime
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Mukaddime

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 889
Mukaddime