Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 31
 İndirme 13
Pandemi İş Yaşamı Değerlendirme Ölçeğinin Geliştirilmesi: Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması
2020
Dergi:  
Journal of Behavior at Work
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı pandemi döneminde bireylerin iş yaşam değerlendirmelerini anlamaya yönelik ölçme aracı geliştirmektir. Yöntem: Araştırmaya 284 aktif çalışma yaşamı olan birey katılmıştır (193 kadın, 91 erkek). Sonuçlar: Ölçeğin yapı geçerliğinin sınanması için açımlayıcı faktör analizi uygulanmıştır. Açımlayıcı faktör analizi sonucunda, ölçeğin 18 madde ve 3 alt boyuttan oluştuğu ortaya çıkmıştır. Bu boyutlar;” iş yaşamı iyi oluş”, “İAK” (iş rollerinin aile rollerine karışması) ve “AİK” (aile rollerinin iş rollerine karışması) olarak isimlendirilmiştir. Ölçeğin tamamı için Cronbach alpha güvenirlik katsayısı .91 iken, iş yaşamı iyi oluş için .95, İAK için .87 ve AİK için .72 olarak bulgulanmıştır. Araştırma sonucunda geliştirilen ölçeğin pandemi dönemi iş yaşam değerlendirmelerini geçerli ve güvenilir şekilde ölçtüğü ortaya çıkmıştır. Özgün Değer: Türkiye’de pandemi döneminde iş yaşamını değerlendirmeye yönelik kullanılabilecek özgün bir çalışmadır.

Anahtar Kelimeler:

Development Of The Pandemy Work Life Assessment Measurement: Effectiveness and Safety
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study is to develop a measurement tool to understand the assessments of the business life of individuals during the pandemic period. Method: The study included individuals with 284 active working lives (193 women, 91 men). Results: A discovery factor analysis has been applied to test the structure validity of the measurement. The opening-factor analysis found that the scale consisted of 18 substances and 3 sub-dimensions. These dimensions are named as "good work life", "IAK" (the mix of business roles in family roles) and "AIK" (the mix of family roles in business roles). The Cronbach alpha reliability ratio for the entire scale was .91, while the business life was found to be .95, .87 for IAC and .72 for IAC. The research finds that the scale developed in the pandemic period measures the work life assessments in a valid and reliable way. Original Value: It is an original study that can be used to evaluate the business life during the pandemic period in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Developing Pandemics Work Life Evaluation Scale: Tha Validity and Reliability Study
2020
Yazar:  
Özet:

Objectives: The aim of this study is to develop a measurement tool to understand individuals' work life assessments during the pandemic period Methods: Total of 284 adults participated in the study (193 female, 91 male). Results: Exploratory factor analyses has applied in order to determine the consruct validity of the scale. After the exploratory factor analysis, the scale included 18 items and three factors. These factors were labeled as “worklife wellbeing”, work-family conflict, and family work conflict. The Cronbach alpha coefficient for the whole scale was found to be. 91, worklife wellbeing .95, work-familt conflict .87 and family-work conflict . 72. The findings of the study revealed that the scale was a valid and reliable instrument for worklife evaluations during pandemics. Originality: Can be used for assessing the pandemic period business life in Turkey is an original work. This scale is an original study which can be useful for understanding work life during pandemic period İn Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of Behavior at Work

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 77
Atıf : 229
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini