Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 11
COVID-19 SALGINININ SOSYAL DEVLET BAĞLAMINDA ULUSLARARASI TİCARETE ETKİLERİ
2021
Dergi:  
Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kemer sıkma politikaları (tıbbi bakım ve halk sağlığı hizmetleri dahil olmak üzere sosyal politika harcamalarında önemli kesintiler) ve sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesi gibi önlemler neoliberal politikaların karakteristiğini oluşturmaktadır. Kuzey Atlantik'in her iki yakasındaki birçok hükümetin dayattığı bu politikalar birçok devletin Covid-19 küresel salgınına yanıt verme kapasitesini önemli ölçüde zayıflatmıştır. Bu salgının kontrol altına alınmasında yaşanan zorlukların, neoliberal ekonomik paradigmanın egemenliğiyle ve bireyci piyasa köktenciliğiyle yakından ilişkili olduğu düşünülmektedir. Çalışmada, sosyal devletin sağladığı sosyal güvenlik olanaklarını erozyona uğratmış olan neoliberal politikaların günümüz dünyasının sorunlarına birçok yönden cevap veremediğinin ortaya konulması girişiminde bulunulmuştur. Çalışmada, bütünüyle yeni ve tarafsız bir bakış açısıyla yeni bir ekonomik düzenin oluşturulması gerektiği sonucuna varılmıştır. Halkın temel gereksinimleri güven altına alınmadan uygulanacak herhangi bir ekonomi politikası başarısız olmaya mahkum görünmektedir. İçinde bulunduğumuz zorlukların yeniden yaşanmaması için, oluşturulabilecek yeni ekonomi yaklaşımı her devletin kendi gerçekliklerine ve dinamiğine uygun olarak yorumlanabilecek ve esnetilebilecek bir yapıda olmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

The impact of COVID-19 on international trade on social state bonds
2021
Yazar:  
Özet:

Measures such as shrinking policies (significant cuts in social policy spending, including medical care and public health services) and the personalization of health services are characteristic of neoliberal policies. These policies imposed by many governments on both sides of the North Atlantic have significantly weakened the capacity of many states to respond to the global Covid-19 epidemic. The difficulties in controlling this epidemic are thought to be closely related to the sovereignty of the neoliberal economic paradigm and the individual market rootness. In the study, the attempt was to reveal that neoliberal policies, which have eroded the social security possibilities provided by the social state, are unable to respond in many ways to the problems of today’s world. The study concluded that a new economic system should be created with a completely new and neutral perspective. Any economic policy to be implemented without trusting the basic demands of the people seems to be convicted of failure. In order to prevent the challenges that we are in, the new economic approach that can be created must be in a structure that can be interpreted and stimulated in accordance with the realities and dynamics of each state.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 462
Atıf : 1.707
Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi