Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 36
 İndirme 12
Tekstil Sektöründe Demografik Faktörlerin Kişilik Özellikleri, Örgütsel İntikam Niyeti, Örgüt İklimi ve Bağlamsal Performans Üzerine Etkisi
2020
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, tekstil sektöründe çalışan iş görenlere dair demografik ve sosyoekonomik faktörlerin kişilik özellikleri, örgütsel intikam niyeti, örgüt iklimi ve bağlamsal performans üzerine etkisinin analiz edilmesidir. Çalışmada tesadüfi örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini İstanbul, Bursa, Kocaeli, Eskişehir ve Sakarya illerinde seçilmiş olan tekstil ve hazır giyim üretim işletmelerinde çalışan iş görenler oluşturmaktadır. Literatürden elde edilen bilgiler neticesinde anket sonuçları değerlendirilmiş, istatistiksel işlemler SPSS paket programı kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın modelinde yer alan örgütsel iklim, örgütsel intikam niyeti, kişilik özellikleri ve bağlamsal performans değişkenlerinin ölçümlerine ilişkin cevaplar 5’li Likert ölçeğine uygun olarak kodlanmıştır. Araştırmanın değişkenleri, Kişilik Özellikleri, Örgütsel İntikam, Örgüt İklimi ve Bağlamsal Performans’tır. Bireyin kişilik özellikleri, yetiştiği çevre şartları ve aile yapısı gibi unsurlar ile şekillenmektedir. Sahip olduğu kişilik özellikleri ile birey, çalışma hayatında bulunduğu ortama anlam katacaktır. Bireyin olumsuz anlamlar katması örgütte negatif iklimin olumlu anlamlar katması ise pozitif iklimin oluşumunu tetikler. İş gören, sürekli artan üretim, iş yükü ve performans baskısı ile karşı karşıyadır. Bireyin bu baskıyı psikolojik olarak yönetememesi stres düzeyini artıracaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Demographic Factors In Textile Sector On Personality Traits, Organizational Revenge Intention, Organizational Climate and Contextual Performance
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to analyze the effects of demographic and socio-economic factors of the employees working in the textile sector on the personality traits, organizational revenge intention, organizational climate and contextual performance. The random sampling method was used in the study. The sample of the study is composed of employees who work in textile and garment manufacturing enterprises in İstanbul, Bursa, Kocaeli, Eskişehir and Sakarya. In the light of the information obtained from the literature, the results of the survey were evaluated and statistical procedures were performed by using SPSS package program. The organizational climate, organizational revenge intention, personality traits, and contextual performance variables were coded in accordance with the 5-point Likert scale. The variables of the study are Personality Traits, Organizational Revenge, Organizational Climate and Contextual Performance. Personality characteristics of the individual are shaped by such elements environmental conditions and family structure. The individual with his personality traits will add meaning to the environment in which he lives. Negative meaning of the individual will trigger the formation of negative climate; positive meaning will trigger the formation of positive climate in the organisazation. The employee is faced with increasing production, workload and performance pressure. The fact that the individual cannot manage this pressure psychologically will increase the stress level.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 279
Atıf : 1.733
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi