Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 5
Ud Literatürüne Dair Karşılaştırmalı Bir İnceleme
2021
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Yayımlanmış Ud Metodu ve Alıştırmalarının Karşılaştırmalı Analizi ve Ud Eğitimine Yönelik İleri Pozisyon Etüdleri Oluşturulması üzerine planlanan bir çalışma için; ud icrası, ud yapımı, ud tarihi, udiler, metodlar, alıştırma kitapları, makaleler, lisansüstü tezler, dijital medya kaynakları gibi ud’u ilgilendiren ve ulaşma imkanı bulunan tüm literatür taranmış ve incelenmiştir. Ud sazının, planlanan çalışma hususunda araştırmaya ihtiyaç duyup duymadığına ilişkin hazırlanan bu makalede toplam 314 adet yazılı ve dijital kaynak; araştırmaya sahip yazarlar hakkında genel değerlendirme, çalışmaların tarihsel dağılımı, yayımlandıkları şehirlere göre dağılımı, yayın türüne göre dağılımı, konu dağılımı, tüm çalışmalar içinde akademik çalışmaların yeri, tercih edilen araştırma türleri, veri toplama ve işleme yöntemleri, metodoloji kullanımları, metodları konu alan akademik çalışmalar, konu ile ilgili yayımlanmış dijital medya (internet) kaynakları ve ilgili eserlerde tespit edilen boşluklar gibi önceden belirlenmiş olan on adet alt problem sorusu çerçevesinde değerlendirilerek ele alınmıştır. Yapılan literatür değerlendirmesi ile elde edilen veriler doğrultusunda, planlanan çalışma hususunda yapılacak bir araştırmaya ilgili sahanın ihtiyacı bulunduğu görülmüş ve planlanan çalışmanın dışında kalan fakat başka bazı çalışmalara konu olabilecek hususlarda da çeşitli tespit ve önerilere yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Review Of The Literature.
2021
Yazar:  
Özet:

For a planned study on the comparative analysis of the published Ud Method and Practices and the creation of Advanced Position Studies towards the Ud Training; the Ud Execution, the Ud Production, the Ud History, the Uds, Methods, Practices Books, Articles, Graduate Theses, Digital Media Resources, and all the literature that concerns and has access to the Ud has been scanned and studied. A total of 314 written and digital resources in this article prepared on whether the U.D. has needed research on the planned study; the general assessment of the researchers, the historical distribution of the studies, the distribution according to the cities in which they are published, the distribution according to the type of publication, the subject distribution, the place of academic studies in all studies, the preferred types of research, data collection and processing methods, methodology uses, methodology, academic studies, the subject-related digital media (internet) resources and the related works found emptiness. According to the data obtained by the evaluation of the literature, a research on the planned work has been seen as needed and remains outside of the planned work but some other studies may be subject to various findings and suggestions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 339
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini