Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 31
 İndirme 6
2018-2019 SEZONU SPOR TOTO SÜPER LİGDE REKABETÇİ DENGE
2020
Dergi:  
Ondokuz Mayıs University Journal of Sports and Performance Researches
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Spor Toto Süper Ligi 2018-2019 sezonu rekabetçi denge düzeyini ölçmeyi amaçlamaktadır. Bu araştırma betimsel bir araştırma modelidir. Spor Toto Süper Ligin rekabetçi denge düzeyini ölçmek için tarama modelinden yararlanılmış ve doküman analizi yöntemi kullanılmıştır. Doküman analizinde 2018-2019 sezon sonu tabloları kullanılarak rekabetçi dengenin ölçülmesi için C5 endeksi, Herfindahl-Hirschman İndeksi, Lorenz Egrisi ve Gini Katsayısı kullanılmıştır. Araştırma sonucunda ligin rekabetçi dengesini ölçmek için kullanılan C5 endeksi değeri 0,31 çıkmıştır. Lig sıralaması baz alındığında Herfindahl-Hirschman değeri 105,3 elde edilmiştir. Gini değeri ise yapılan hesaplamalara göre 0,13 çıkmıştır. Bu değerler 2018-2019 sezonunda Spor Toto Süper Liginde rekabetçi dengeye yakın bir sonuç ortaya koymaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

2018-2019 Season Sports TOTO Super League Competitor Balance
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to measure the competitive level of balance in the 2018-2019 season of Sport Toto Super League. This research is an imaginary research model. Sport Toto Super League has been used the scanning model to measure the competitive balance level and the document analysis method has been used. The document analysis used the C5 Index, Herfindahl-Hirschman Index, Lorenz Egris and Gini Index to measure competitive balance using the 2018-2019 season end tables. The study found that the C5 index used to measure the competitive balance of the league was 0.31. Based on the league ranking, the value of Herfindahl-Hirschman was 105.3. The Gini value was 0.13 according to calculations. These values show a result close to the competitive balance in the 2018-2019 season Sport Toto Super League.

Anahtar Kelimeler:

Competitive Balance In 2018-2019 Season Spor Toto Super League
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to measure the competitive balance level of Spor Toto Super League 2018-2019 season. This research is a descriptive research model. The scanning model was used to measure the competitive balance of Spor Toto Super League and document analysis method was used. C5 indice, Herfindahl-Hirschman Index, Lorenz curve and Gini coefficient were used to measure the competitive balance in the document analysis by using the season-end tables of Super League. As a result of the research, the C5 index value, which was used to measure the competitive balance of the league, was found as 0.31. Based on league ranking Herfindahl-Hirschman value was obtained as 105.3. Gini value was 0.13 according to the calculations. These values ​​show a result close to competitive balance in Spor Toto Super League in 2018-2019 season.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ondokuz Mayıs University Journal of Sports and Performance Researches

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 326
Atıf : 1.752
Ondokuz Mayıs University Journal of Sports and Performance Researches