Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 11
COVID-19 SALGINI VE PANDEMİ SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİ VE GÖRÜŞLER
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Geçmişten günümüze tüm insanlık birçok bulaşıcı hastalık ve salgınlara maruz kalmış ve bunlara karşı ağır bir mücadele vermiştir. 2019 Aralık ayında ilk olarak Çin’de tespit edilen yeni koronavirüs (nCoV) hastalığı COVID-19 olarak tanımlanmış ve bu salgın tüm dünyayı etkisi altına almaya başlayınca Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi olarak ilan edilmiştir. Bu pandemi süreci insanları birçok yönden etkilemiş ve etkilemeye de devam etmektedir. Bu nedenle bu araştırmada katılımcıların COVID-19 ve pandemi süreci ile ilgili bilgi ve görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu araştırma, 14 Fen Bilimleri öğretmen adayı, lisansüstü öğrencisi ve 10 Fen Bilimleri öğretmeninden oluşan toplam 62 katılımcı ile yürütülmüştür. Araştırmada, nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması modeli kullanılmıştır. Veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşme sorularından oluşan form kullanılmıştır. Elde edilen veriler analiz edildiğinde fen bilimleri öğretmen ve fen bilgisi öğretmen adaylarının bu salgın ve pandemi süreci ile bilgi sahibi oldukları ancak bu bilgilerinin yeterli olmadığı, bu süreç ile ilgili bilgileri sosyal medya ve çeşitli haber kaynaklarından takip ettikleri sonuçlarına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 Exhibition and Pandemic Processor
2021
Yazar:  
Özet:

From the past to the present day, all humanity has been exposed to many infectious diseases and epidemics and has led to a heavy fight against them. The new coronavirus disease (nCoV) first detected in China in December 2019 was identified as COVID-19 and was declared a pandemic by the World Health Organization (WHO) when the epidemic began to affect the whole world. This pandemic process has affected and continued to affect people in many ways. Therefore, this study aims to identify the participants’ information and opinions about the COVID-19 and the pandemic process. The study was conducted with a total of 62 participants consisting of 14 Science teachers candidates, graduate students and 10 Science teachers. In the research, the quality research methods have been used by the state study model. It is used as a data collection tool for forms consisting of semi-configured conversation questions. When the data obtained were analyzed, the results were found that science teachers and science knowledge teachers candidates were aware of this epidemic and pandemic process but that information was not sufficient, the information related to this process was followed from social media and various news sources.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.641
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)