Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Geci̇s Donemi̇nde Sudan’in Dis Poli̇ti̇kada Yasadigi Zorluklar ve Bunlarin Ulusal Guvenli̇k Uzeri̇ne Etki̇leri̇
2021
Dergi:  
Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel argümanı, geçiş döneminde Sudan’ın uluslararası ilişkilerinin yeniden yapılandırılmadan bu ülkede istikrarın sağlanamayacağı konusudur. Çalışmada yazar, Beşir hükümetini deviren halk devriminin yarattığı son gelişmelerin ardından Sudan dış politikasında meydana gelen güçlükleri incelemektedir. Bu güçlüklerin ülkenin ulusal güvenliğine yarattığı etkiler bölgesel ve uluslararası boyutlarıyla ele alınmaktadır. Dış politikanın modern Sudan devletinin inşasını içeren geçiş sürecinde ve devlet liderliğinin bölgesel ve uluslararası topluluğa aktif biçimde katılımında oynadığı role vurgu yapılmaktadır. Bu husus, geçiş sürecinde Sudan diplomasisi ve dış politikasının önemli bir rol oynamasına neden olmaktadır. Bu noktada ülkenin geçiş dönemini barış içinde tamamlama ihtiyacına yönelik olarak ulusal çıkarların sağlanması için uluslararası desteği temin edecek şekilde bu boyutların ele alınmasının önemine değinilmektedir. Bu bağlamda, bu makalenin odaklandığı temel noktalar geçiş döneminde dış politikanın rolü ve önemi, bu alanda karşılaşılan güçlükler ve dış politikanın olumlu katkılarının artırılması için başvurulabilecek yöntemlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Sudanese Foreign Policy Challenges In The Transitional Period and Their Implications On National Security
2021
Yazar:  
Özet:

The main argument of this paper is that stability in Sudan cannot be achieved within the transitional period without a restructuring of its international relations in a manner that serves the interests of the country. Herein, the challenges in the Sudanese foreign policy were discussed after the recent changes that resulted in a popular revolution that overthrew the regime of Al-Bashir. It also highlighted the impacts of this change on Sudan's national security at both the regional and international level. It was argued that the country’s foreign policy can play a key role within the transitional period in structuring, thus leading a modern Sudanese State that can actively be involved on a local and global scale. The analysis of the current situation confirmed the critical role that the Sudanese foreign policy and diplomacy should play and the urgent need to restructure their functions, approaches, and strategy so that international support and national interests can be realized, thus allowing the transitional period to end successfully and productively. Therefore, the main idea of this study was to analyze the challenges of Sudan’s foreign policy within the transitional period and explore the possibility of its upgrading and reformation to enable a positive and effective contribution to the development and wellbeing of the country.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 547
Atıf : 1.453
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini