Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
İlköğretim Matematik Öğretmenlerinin Meslek Yaşantılarında Karşılaştıkları Sorunlar
2021
Dergi:  
Eurasian Journal of Teacher Education
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the problems faced by primary school mathematics teachers in their professional life. The study is a case study in which qualitative research method is used. Working under three mathematics teachers who work in the eastern provinces of Turkey were conducted semi-structured interviews. Participants were selected using the criterion sampling method, and as a criterion, teachers were required to work in both a provincial and central school, and have completed at least 7 years in the profession. The collected data were analyzed by content analysis method. While analyzing the data, participant speeches were presented in the form of quotations in the findings section without any comments by the researcher. As a result of the analysis of the findings of the study, two main themes were formed, namely, problems related to the teaching profession and problems related to the branch of mathematics. In the results of working; Primary school mathematics teachers have been found to have problems in various situations such as classroom management, lack of time, lack of training, off-duty work and operations, abstract structure of mathematics, teachers 'social status, students' indifference towards the course and technological problems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Eurasian Journal of Teacher Education

Dergi Türü :   Uluslararası

Eurasian Journal of Teacher Education