Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Çocukluk Çağı Delici Göz Yaralanmaları: Sebepler ve Sonuçlar
2017
Dergi:  
Abant Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Çalışmamızın amacı çocukluk çağında delici göz yaralanmalarının sebeplerini, bulgularını ve klinik sonuçlarını değerlendirmek.YÖNTEM ve GEREÇLER: Delici göz yaralanması tanısıyla takip edilen 18 yaş altı 45 hastanın dosyaları geriye dönük incelendi. Yaş, cinsiyet, travmanın nedeni, görme keskinliği, cerrahi öncesi ve sonrası göz muayene bulguları, uygulanan tedavi, komplikasyonlar ve takip süreleri kaydedildi. Yaralanma korneal, skleral ve korneoskleral olarak üçe ayrıldı. İlk ve son görme keskinlikleri gruplar arasında kıyaslandı. BULGULAR: Hastaların yaş ortalaması 7,8±4,3 yıl idi. Yirmi iki olguda %48,9 sağ, 23 olguda %51,1 olguda sol göz etkilenmişti. Yaralanmaya mutfak gereçleri, taş, odun, demir, kalem gibi çeşitli nedenler sebep olmuştur. Olguların %51,1’inde korneal, %17,8’inde skleral ve %31,1’inde korneoskleral yaralanma mevcuttu. Ondört %31,1 olguya travmatik katarakt cerrahisi uygulandı. %75,6 olguda uvea hasarı, %55,6 olguda hifema mevcuttu. Retina dekolmanı 3 %6,7 kişide gelişti. İlk başvuru sırasında ortalama görme keskinliği korneal grupta 1,0 logMAR, skleral grupta 1,1 logMAR, korneoskleral grupta 1,7 logMAR bulundu p=0,006 . Son ortalama görme keskinliği korneal grupta 0,2 logMAR, skleral grupta 0,4 logMAR, korneoskleral grupta 0,3 logMAR bulundu p>0,05 . TARTIŞMA ve SONUÇ: Çocukluk çağında gözün delici yaralanmalarına uvea hasarı ve travmatik katarakt sık eşlik etmektedir. Yaralanma çoğunlukla önlenebilir nedenlerle olmakta ve kalıcı görme azlığı sık görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Childhood Crazy Eye Injury: Causes and Consequences
2017
Yazar:  
Özet:

Introduction and Purpose: Our study aims to assess the causes, findings and clinical outcomes of childhood eye injury.MOTHES and REQUISITES: The files of patients under the age of 18 followed by the diagnosis of eye injury were reviewed backwards. Age, gender, the cause of the trauma, vision severity, pre- and post-chirurgical eye examination findings, the treatment applied, complications and follow-up periods were recorded. The injury was divided into three corneal, skleral and corneoscleral. The first and last sights were compared between the groups. The average age of patients was 7.8 ± 4.3 years. In twenty-two cases, 48.9% of the right eye and 51.1% of the left eye were affected. The injury has been caused by various causes such as kitchen tools, stone, wood, iron, pen. In 51.1 percent of cases corneal, 17.8 percent scleral and 31.1 percent corneoscleral injuries were present. Thirty-four percent of the cases were traumatic cataract surgery. In 75.6 percent of cases uvea damage, in 55.6 percent of cases there was hyphema. Retina decomposition developed in 3.6% of people. During the first application, the average vision accuracy was 1,0 logMAR in the corneal group, 1,1 logMAR in the skleral group, and 1,7 logMAR in the corneoscleral group found p=0,006 . The last average visual sharpness was 0.2 logMAR in the corneal group, 0.4 logMAR in the skleral group, 0.3 logMAR in the corneoscleral group found p>0.05 . CONTRACT and RESULT: In childhood, eye-related injuries are often accompanied by uvea damage and traumatic cataracts. Injury is mostly due to preventable causes and permanent vision deficiency is frequently observed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Abant Tıp Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 561
Atıf : 317
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini