Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Yetenek Yönetimi Olgusunun Akademik Araştırmalar Düzeyinde Karşılaştırmalı Analizi
2023
Dergi:  
PressAcademia Procedia
Yazar:  
Özet:

Amaç- Araştırmanın temel amacı yetenek yönetimi başlıklı makaleleri sistematik ve karşılaştırmalı analiz edip, bu alanda çalışma yapacak akademisyenlere farkındalık oluşturmaktır. Makalelerin son on yıldaki gelişimi ve gelecek çalışmalar için önerilere de yer verilmektedir. Yöntem- Veri toplama aşamasında yurt dışında web of science, yurt içinde dergi park veri tabanları taranarak verilere ulaşılmıştır. Bu veri tabanlarında 2013-2023 yılları arasında yayınlanmış, yönetim alanından çıkan, açık erişimli, Türkçe ve İngilizce dillerde yayınlanan yetenek yönetimi başlıklı tüm çalışmalar araştırma kapsamına dahil edilmiştir. Elde edilen bulgular içerik analizi aracılığıyla incelenmiştir. Yurt içi ve yurt dışı makaleleri sayı, zaman, içerik, yöntem, yaklaşım gibi başlıklarda kategorik olarak analiz eden bu çalışma kavramsal bir niteliktedir. Bulgular- Veri tabanları incelendiğinde, kavram yeni bir konu olmamasına rağmen, araştırmaların yıllar içinde hem yurt içi hem de yurt dışında sürekli arttığı görülmektedir. Araştırma yöntemlerine bakıldığında sayısal araştırma metotlarına ülkemizde daha sık başvurulduğu bu bağlamda ölçek ve anketler üzerinden veri toplandığı tespit edilmiştir. Alan tarama ve sistematik analiz kavramlarına yoğunlaşan yurt dışı çalışmalarında ise nitel araştırma metotlarının ağırlıklı olduğu ifade edilebilir. Karşılaştırmalı olarak ele alındığında yurt içi ve yurt dışı çalışmalarının veri toplama, veri analiz metotları, araştırma yaklaşımları ve uygulama sahaları açısından ortak kavramlarda kesişim yaşadığı görülmektedir. Ancak çeşitlilik açısından kavramsal genişliğin yurt dışı çalışmalarında fazla olduğu görülmüştür. Araştırma içerikleri tarandığında, ülkemizde fırsat eşitliği, yetenek keşfi, yönetim anlayışları üzerinden şekillenen kavramlar öne çıkarken, yurt dışında konuya çok boyutlu ve bütünlükçü yaklaşımı öne çıkaran kavramlarla karşılaşılmaktadır. Sonuç- Yurt içi ve yurt dışı veri tabanları yetenek yönetimi olgusuna hem araştırma sayıları hem de içerik açısından değerli katkılar sunmaktadır. Gelecekte nicel araştırmalara özellikle yurt dışında daha çok yer verilebileceği, ülkemizdeki çalışmaların ise benzer yaklaşım ve metotlar yerine farklı araştırma desenlerine başvurması gerektiği ifade edilebilir. Bununla birlikte hem yurt içi hem de yurt dışında yetenek yönetimi olgusu disiplinler arası ele alınmalıdır. Son olarak yetenek yönetimini kavramsal tartışmalar yerine yeni uygulama yaklaşımları üzerinden ele alan araştırmalar yapılması da bu uygulamaların literatüre girmesi ve işletmelere katkı sağlaması anlamında önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Comparative Analysis Of Talent Management At The Level Of Academic Studies
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose- The main purpose of the research is to have people who have the knowledge to do talent management collection articles systems and comparative analysis and work in this field. The progress of the articles in the last year and suggestions for future evaluation are also included. Method- Data collection sessions were obtained by scanning web of science abroad and journal park databases in Turkey. In these databases, all the reviews that were published in the field of management, open access, published in Turkish and English between the years 2013-2023, including talent management, were included in the scope of the research. Extending the resulting content analysis. This study, which categorically analyzes domestic and international articles under titles such as number, time, content, method and approach, is of a weighted nature. Findings- Although databases are widespread and the concept is a new subject, it is seen that researches have been seen both in the country and abroad over the years. It has been determined that research methods are applied more frequently than annual numerical research methods, and in this context, data is collected through scales and questionnaires. It can be stated that qualitative research methods are predominant during abroad, where the concepts of field scanning and system systems are concentrated. It is seen that there is an intersection in common concepts in terms of data collection, data analysis methods, research approaches and application areas. However, in terms of security, there are more security vulnerabilities in foreign circuits. When the research content is scanned, the concepts shaped by taking advantage of the opportunity, carrying talent, and management approaches come together, while the concepts that come to the fore in a multidimensional and integrative approach in an abroad environment are encountered. Conclusion- Domestic and international databases provide valuable contributions to the phenomenon of talent management both in terms of research activities and content. It can be stated that in the future, quantitative researches can be given more space, especially abroad, and the works owned should apply to different research designs instead of similar approaches and methods. In addition, the phenomenon of talent management, both in Turkey and abroad, was discussed interdisciplinary. Finally, it is important to carry out studies that deal with new application approaches instead of agreements targeting talent management, which is included in the literature in this process and the consumption of contributing to businesses.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






PressAcademia Procedia

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.150
Atıf : 675
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini