Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 5
Alternative Confirmatory Factor Analytic Models for Examining Preservice Teachers' Non-Cognitive Skills
2023
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

This study provides a comparative analysis of the inferences that can be reached about preservice teachers' emotional awareness and personality traits when several alternative factor analytic models are tested simultaneously. An empirical illustration is provided using two datasets collected for a research study aiming to profile the social-emotional behavior repertoire of preservice teachers. Four alternative factor analytic models were considered for both datasets: the unidimensional model, the correlated model, the higher- (or second-) order model, and the bifactor model. Results indicate that the higher-order factor model for emotional awareness (n = 670) and the bifactor model for personality traits (n = 670) were the preferred models that better represent the underlying factor structures. Multidimensionality and practical decisions concerning score reporting are discussed.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 768
Atıf : 4.161
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi