Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 103
 İndirme 49
Akıllı Kent Uygulamaları: Stockholm ve Bursa Üzerinden Bir Değerlendirme
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Kentsel alanlar sürekli bir sosyo-ekonomik değişim içerisindedir. Değişim süreci kentsel alanların genişlemesi ve nüfuslarının artması ile sonuçlanmaktadır. Hızlı ve kontrolsüz kentleşme süreci birçok sorunu beraberinde getirmektedir. Teknoloji kentsel dünya ortaya çıkan sosyal, ekonomik ve çevresel sorunların üstesinden gelmek; yaşanabilir kentsel alanlar oluşturabilmek için kullanılan araçlardan biridir. Bilgi iletişim teknolojilerinin sürdürülebilirlik ve yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla kullanıldığı kentler akıllı kentler olarak nitelendirilmektedir. Akıllı kentlerde sadece teknoloji altyapısının güçlendirilmesi söz konusu değildir. Planlama ve yönetim sürecinde insan, ekonomi, çevre, yönetişim, yaşam ve hareketlilik bileşenleri de dikkate alınmaktadır. Akıllı kent uygulamalarında farklı alanlarda gelişmiş teknolojileri yaygın bir şekilde kullanan öncü kentler (Lighthouse Cities) ve uygulamaları yaygınlaştırma çabası içerisindeki takipçi kentler (Follower Cities) yer almaktadır. Takipçi kentler açısından geliştirilebilecek yaklaşımlardan biri öncü kentlerde yapılan iyi uygulama örneklerinin incelenmesidir. Bu kapsamda çalışmanın amacı öncü kentlerde yapılan akıllı kent iyi uygulama örneklerinden hareketle takipçi kentler için çıkarımlar yapılmasıdır. Çalışmanın örneklemi Stockholm ve Bursa kentleridir. Uygulamaların incelenmesinde nitel yaklaşım kullanılmıştır. Kentlerde yapılan akıllı kent uygulamaları akıllı kent strateji, uygulama ve yönetim planları; internet kaynakları ve akademik yayınlar aracılığı ile incelenmektedir. Çalışma sonucunda Stockholm’ün öncü kent olduğu Bursa kenti içi örnek teşkil edebileceği sonucuna ulaşılmış ve Bursa kenti için akıllı kent uygulamalarına yönelik öneriler geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Intelligent City Applications: A Assessment On Stockholms and The Stock Exchange
2019
Yazar:  
Özet:

The urban areas are in a constant socio-economic change. The process of change results in the expansion of urban areas and the increase in the population. The rapid and uncontrolled urbanization process brings many problems with it. Technology to overcome the social, economic and environmental problems emerging in the urban world is one of the tools used to create living urban areas. Cities where information communication technologies are used for the purpose of improving sustainability and quality of life are called smart cities. In smart cities, it is not only about strengthening the technology infrastructure. The process of planning and management also takes into account the human, economic, environmental, management, life and mobility components. The smart city applications include the leading cities (Lighthouse Cities) that are widely using advanced technologies in different fields and the follow-up cities (Follower Cities) in the effort to spread their applications. One of the approaches that can be developed from the point of view of the follow-up cities is the study of examples of good practice in the leading cities. The aim of the study in this scope is to make outcomes for the followers of the cities by moving from the examples of good practice of the smart cities made in the leading cities. The examples of the study are Stockholm and the city of Bursa. In the study of the applications, a quality approach was used. Smart city applications in cities are studied through smart city strategies, implementations and management plans; Internet resources and academic publications. The study concluded that Stockholm could be an example in the city of Bursa, which is the leading city, and recommendations for smart city practices for the city of Bursa were developed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 22
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini