Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 192
 İndirme 19
Rusya Federasyonu Ceza Hukukunda Suça Hazırlık
2020
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’na bakıldığında sadece suça teşebbüsün değil, suça hazırlığın da cezalandırıldığı görülmektedir. Ancak suça hazırlık sadece ağır ve nitelikli ağır suçlar bakımından cezalandırılmakta, buna karşılık hafif ve orta dereceli suçlara hazırlık ise cezalandırılmamaktadır. Bununla birlikte, ağır ve nitelikli ağır suçlara yönelik olsa bile uygulamada suça hazırlık genellikle cezalandırılmamaktadır. Bunun nedeni, bu tür hareketlerin genellikle sosyal açıdan tehlike yaratmamasıdır. Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nun 14/2. maddesine göre, ceza kanununda yazılı suç tipine uymasına rağmen, az önemli olduğu için sosyal tehlikeli sayılmayan bir fiil suç sayılmaz. Rusya Federasyonu ceza hukukunda suça hazırlığın sadece doğrudan kastla mümkün olabileceği kabul edilmektedir. Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nda gönüllü vazgeçme, “suça hazırlık hareketlerinin veya doğrudan doğruya suçun işlenmesine yönelmiş hareketlerin durdurulması” şeklinde düzenlenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Russian Federation Crime In Criminal Law
2020
Yazar:  
Özet:

In the Russian Federation Criminal Law, it is not only the attempt of crime, but also the preparation for crime is punished. However, preparation for crime is punished only in terms of serious and qualified crimes, and preparation for light and medium-sized crimes is not punished. However, even if it is aimed at severe and qualified serious crimes, criminal preparation in practice is often not punished. This is due to the fact that such movements often do not create social hazards. The Russian Federation Criminal Law 14/2. According to the article, although it complies with the type of crime written in the criminal law, it is not considered a real crime that is not considered socially dangerous because it is less important. According to the Russian Federation criminal law, criminal preparation can only be possible by direct intention. In the Russian Federation Criminal Law, voluntary withdrawal is regulated in the form of "stop of criminal preparation movements or movements directed towards the committing of crime".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 168
Atıf : 537
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini