Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
TÜRKİYE’DEN BALKAN YARIMADASI’NA DÜZENLENEN PAKET TURLARIN İNCELENMESİ (BOSNA HERSEK ÖRNEĞİ)
2016
Dergi:  
Balkan Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Turizm sektöründen elde edilen gelirlerin, ülke ekonomisinde gün geçtikçe önemli bir kaynak haline geldiği Bosna Hersek, Balkan Yarımadası’nda yer alan önemli turizm destinasyonları arasında yer almaktadır. Bu nedenle ülke, birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra tarihsel ve kültürel bağları nedeni ile Türkiye’den de çok sayıda turisti çekmektedir.Bu çalışma ile Türkiye’den Balkan Yarımadası’na düzenlenen paket turlardan özellikle Bosna Hersek’in yer aldığı tur programlarının incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın ilk bölümünde, konuyla ilgili istatistiki verilerden faydalanılarak Bosna Hersek turizminin genel değerlendirilmesi yapılmıştır. Araştırmanın ikinci bölümünde ise, seyahat acentaları tarafından Türkiye’den Balkan Yarımadası’na düzenlenen paket turların içerikleri incelenmiş ve analiz edilmiştir. Böylece düzenlenen turların bir turistik ürün olarak detaylarının incelenmesi ve var olan tur programlarına ait içeriklerin geliştirilebilmesi için alternatif önerilerin ortaya konulması amaçlanmıştır. Araştırma kapsamında Türkiye’den Balkan Yarımadası’na düzenlenen 133 paket tur programının içerikleri internet ortamından yararlanarak incelenmiş ve söz konusu programlar; geceleme süresi, kullanılan ulaşım aracı, tur güzergahı, vize durumu ve kişi başı tur ücreti unsurları göz önünde bulundurularak Bosna Hersek’in Türk turistlerce tercih edilmesindeki öncelikler belirlenmiştir. Ayrıca, bu destinasyona düzenlenmekte olan turların eksiklikleri de farklı açılardan ele alınarak Bosna Hersek turizminin geliştirilmesine yönelik çözüm önerileri de sunulmuştur

Anahtar Kelimeler:

Review of package tours scheduled from Turkey to the Balkans (Example of Bosnia and Herzegovina)
2016
Yazar:  
Özet:

Bosnia and Herzegovina is one of the main tourist destinations in the Balkans, where the income from the tourism sector has become an important source in the country’s economy on a daily basis. Therefore, the country attracts a large number of tourists from Turkey, as well as many European countries, as well as its historical and cultural connections, with this study aimed at examining the tour programmes in which Bosnia and Herzegovina is involved from Turkey to the Balkan Peninsula. In the first part of the study, a general assessment of Bosnia and Herzegovina tourism was made using statistical data on the subject. In the second part of the study, the content of the package tours organized from Turkey to the Balkan Peninsula was studied and analyzed by travel agencies. Thus, the aim is to study the details of organized tours as a tourist product and to present alternative recommendations for the content of existing tours programs to be developed. In the framework of the research, the contents of the 133 package tour program held from Turkey to the Balkan Peninsula have been studied using the internet environment and the programmes concerned have been determined priorities in the preference of Bosnia and Herzegovina by Turkish tourists, taking into account the nighttime, the transport vehicle used, the tour route, the visa status and the tour fee elements. Additionally, the shortcomings of the tour to this destination are also addressed from different points of view and solutions for the development of Bosnia and Herzegovina tourism are also presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Balkan Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 452
Atıf : 1.841
Balkan Sosyal Bilimler Dergisi