Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 7
The Numeral System(s) In Western Serengeti – Formal, Functional and Historical Inferences
2020
Dergi:  
Studies in African Languages and Cultures
Yazar:  
Özet:

In this study we offer a detailed synchronic and diachronic account of the hitherto un(der)- documented numeral systems of the four closely related (Eastern) Bantu language varieties: Ikoma, Nata, Ishenyi, and Ngoreme – together forming the Western Serengeti subgroup. We describe the essentially identical formation and organization of numerals in these language varieties while also noting the morphosyntactic behaviour of numeral expressions and their extended uses. Based on an extensive quantity of comparative data, we furthermore disentangle the historical background to the numerals and their systematization in Western Serengeti, connecting this specific linguistic domain with the wider genealogical profile of this subgroup.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Studies in African Languages and Cultures

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 83
Atıf : 4
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini