Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 437
 İndirme 48
Türkiye’de Enflasyon Hedeflemesi: Örtük Enflasyon ve Açık Enflasyon Dönemleri Üzerine Bir Değerlendirme
2018
Dergi:  
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Türkiye’de, enflasyon hedefleme rejiminin uygulandığı örtük enflasyon  hedefleme rejimi (2002-2005) ve açık enflasyon hedefleme rejimi (2006-2017) dönemlerinin fiyat istikrarını sağlama açısından başarılı olup olmadığını, bu dönemlerde gerçekleşen enflasyon ile hedeflenen enflasyon rakamlarını karşılaştırma analizinden hareketle değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmanın sonucunda, Türkiye ekonomisi örtük enflasyon hedefleme döneminde (2002-2005), enflasyon hedefleme stratejisinin başarılı olduğu görülmektedir. Bu başarılı performansta, 2001 yılında uygulamaya konulan 4651 nolu yasayla para politikasında tek yetkili merciin Merkez Bankası olması, Güçlü Ekonomiye Geçiş programının uygulanması ve bu program sayesinde yabancı sermayenin ülkeye girişinin artması ve mali otoriteyle uyumlu politikaların benimsenmesinin etkili olduğu görülmektedir. Türkiye ekonomisinde örtük enflasyon döneminde elde edilen başarı, 2001 krizinden sonra uygulanan yapısal reformlara bu dönemde kararlı bir şekilde devam edilmemesi, ülke ekonomisinin gelişmesi dışarıdan gelen kaynaklara bağlı olması nedeniyle küresel kriz sonrasında ülkeye yabancı sermaye girişinin azalması ve sermaye çıkışının artması, bu dönemde merkez bankasının üzerinde mali baskının artması nedeniyle merkez bankasının para politika araçlarının etkin kullanamaması ve Türkiye’nin ekonomik ilişkiler içerisinde olduğu ülkelerin siyasi karışıklık içerisinde olması gibi sebeplerden dolayı açık enflasyon hedefleme döneminde tekrar edilemediği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

In Turkey, The Inflation Target: An Assessment Of The Greek Inflation and Open Inflation Periods
2018
Yazar:  
Özet:

This study aims to evaluate in Turkey whether the covered inflation targeting regime (2002-2005) and the open inflation targeting regime (2006-2017) periods are successful in terms of price stability, and whether the inflation targeting figures in these periods are comparable to the inflation targeting figures. As a result of this study, Turkey’s economy is covered in the inflation targeting period (2002-2005), the inflation targeting strategy has been successful. In this successful performance, it appears to be effective to be the central bank of the only authority in monetary policy with the law No. 4651 implemented in 2001, the implementation of the Transition Programme to a Strong Economy and through this program the increased entry of foreign capital into the country and the adoption of policies consistent with the financial authority. The success achieved in the covered inflation period in the Turkish economy, the failure to firmly continue the structural reforms implemented after the 2001 crisis in this period, the development of the country’s economy due to the external resources due to the reduction of foreign capital entry into the country after the global crisis and the increase of capital output, the increase of financial pressure on the central bank in this period due to the failure of the central bank to effectively use the monetary policy instruments and the country in which Turkey is in economic relations is in political confusion is not repeated in the open inflation targeting period.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 187
Atıf : 1.355
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini