Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 9
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Okuyan Öğrencilerin Sosyal Benlik Algısının İncelenmesi(adıyaman İli Örneği)
2019
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerin sosyal benlik algısı düzeylerini çeşitli değişkenlere göre incelemektir. Araştırmanın örneklem grubunu Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerden, 73 kadın 123 erkek olmak üzere toplam 196 gönüllü öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak, araştırmacı tarafından geliştirilen “Kişisel Bilgi Formu’’ ve Şahin ve ark. (1994) tarafından geliştirilen ‘’ Sosyal Karşılaştırma Ölçeği’’ kullanılmıştır. Elde edilen veriler SPSS 22.00 paket programı ile analiz edilmiştir. Verilerin istatistiksel analizinde; Mann Whitney U testi istatistiksel yöntem kullanılmıştır. Araştırmada elde edilen bulgulara göre, öğrencilerin cinsiyet ve okudukları bölüm değişkenleri ile sosyal benlik algısı puanlarının arasında anlamlı bir farklılık olmadığı sonucuna varılmıştır. Ayrıca öğrencilerin yaş değişkeni ile sosyal benlik algısı puanları arasında anlamlı bir farklılık olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of The Social Self-examination Of The Students Who Study In The Body Education and Sports High School (examples Of Adyaman)
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the levels of social self-perception of students studying at the University of Namiyaman Body Education and Sports High School according to various variables. The study’s sample group, from the students who studied at the University of Namiyaman Physical Education and Sports High School, forms a total of 196 volunteer students, including 73 women and 123 men. As a data collection tool in the research, the "Personal Information Form" developed by the researcher and Shahin and Ark. The "Social Comparison Scale" was developed by 1994. The data received was analyzed with the SPSS 22.00 package program. In the statistical analysis of the data; Mann Whitney U test used a statistical method. According to the findings obtained in the study, there was no significant difference between the gender and the variables of the section they read and the social self-perception points of students. It has also been found that there is a significant difference between the age variation of students and the social self-perception scores.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 354
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini